Дзвін у вухах може бути обумовлений серйозними проблемами зі здоров’ям

Дзвін у вухах турбує не так багато людей, щоб медики били на сполох. Але все-таки випадки регулярно фіксуються, тому тим, хто страждає від регулярного появи дзвону у вухах, слід знати причини такого явища. Лікарі називають всього три попередника дзвінкого шуму у вухах:

1. Запалення кохлеарного нерва у вусі і подальша втрата слуху.

2. Різке підвищення артеріального тиску.

3. Проблеми з шийним відділом хребта.

Дані причини розставлені по черговості від найнебезпечнішою до менш небезпечної для здоров’я. Якщо мова йде про запалення кохлеарного нерва у вусі або відразу в обох вухах, то незабаром такий, здавалося б, безболісний симптом, як дзвін, може призвести до повної втрати слуху.

Тому, якщо у людини дзвенить у вухах кожен день і це ніяк не пов’язано з гіпертонією або болями в шиї, то необхідно терміново звернутися до лікаря, який поставить діагноз і призначить лікування. При цьому ви повинні пам’ятати, що своєчасне звернення до медиків і прийом призначених медикаментів або процедур обіцяють кожному пацієнту швидке одужання. В іншому випадку ви ризикуєте втратити слух і все життя носити слуховий апарат.

Гіпертоніки нерідко чують дзвін у вухах і для них це явища з рідні самого основного симптому, що сигналізує про те, що тиск скакнуло вгору і потрібно вживати заходів. В такому випадку не зайвою буде консультація з лікуючим лікарем, який може щось порадити і виявити дійсну причину дзвону у вухах, може бути кохлеарний нерв запалився не з-за гіпертонічної хвороби.

Відкладати візит до лікаря небажано, але тільки в тому випадку, якщо у вас у вухах дзвенить изо дня в день і ви не можете нормально існувати. Коли дзвін — тимчасове явище, що повторюється 1-2 рази в місяць, то не варто так сильно хвилюватися і, швидше за все, все пройде, як тільки ви знизите тиск.

З шийними хребцями все набагато складніше і якщо у вас є якісь проблеми, пов’язані з болем в шиї, тоді обов’язково потрібно сходити на прийом до лікаря і розповісти про те, що з’явився дзвін у вухах. Можливо, курс масажу допоможе вам позбутися одночасно і від настирливого дзвону і від хворобливих відчуттів в шиї при поворотах або нахилах голови. У всякому разі, ви будете знати про те, що провокує дзвін у вухах і як з цим боротися, тому похід в поліклініку необхідний.