Олія цієї рослини сильніший з антибіотиків

Масло коріандру може бути використано для лікування цілого ряду інфекцій, у тому числі кишкової палички і сальмонели, кажуть дослідники.

Екстракт цієї рослини виявився смертоносним для ряду небезпечних бактерій, які викликають інфекції, стійкі до ліків, показало дослідження.

Португальські вчені протестованих зразки масла — взяті з насіння рослини коріандру — проти 12 смертоносних бактерій.

Виявилося, що розчин, що містить менше 1,6 відсотка масла, здатний призупинити розмноження бактерій, а деякі і зовсім загинули.

Доктор Фернанда Домінгес, яка була співавтором дослідження, говорить, що масло коріандру може допомогти мільйонам людей, які страждають від харчових захворювань щороку.

«Це може стати природною альтернативою звичайним антибіотиків», — сказала вона.

Механізм дії такої речовини: олія коріандру руйнує мембрану — бар’єр між кліткою і середовищем — і пригнічує основні процеси, включаючи дихання, яке в кінцевому рахунку призводить до загибелі бактеріальної клітини.

Автори кажуть, що необхідні додаткові дослідження, щоб використовувати коріандр в ліках.

Коріандр широко використовується в середземноморської та азіатської кухні. Він відомий і як лікарська рослина з давніх часів, але механізм, за допомогою якого він працює, не вивчався раніше, говориться в дослідженні, опублікованому в журналі медичної мікробіології Journal of Medical Microbiology.