До чого призводять мобільні телефони в кишені штанів

Носіння чоловіками мобільних телефонів в кишенях брюк чи на поясі може призвести до імпотенції, повідомила в неділю Sunday Times.

Дослідження, яке виявило згубний вплив стільникового зв’язку на чоловічу потенцію, було проведено в УниверситетеСегеда в Угорщині. За даними дослідників, кількість сперми у чоловіків, які регулярно використовують стільникові телефони, може зменшиться на 30%. При цьому найбільшому ризику піддають себе ті, хто носять телефони в кишенях штанів або на ремені.
Такі висновки зробили угорські вчені, після того як протягом 13 місяців спостерігали за 221 чоловіком, порівнюючи кількість сперми тих, хто активно користувався стільниковим зв’язком, з тими, хто цього не робив. Результати спостережень показали, що використання телефонів скорочує кількість насіння майже на третину. При цьому уменьшаетсяне тільки концентрація, але і рухливість сперматозоїдів, тим самим знижуючи ймовірність зачаття дитини.
Це було перше в світі дослідження, подала достовірне доказ згубного впливу випромінювання від стільникових телефонів на чоловічу дітородну функцію. При цьому вчені вважають, що цей вплив мобільники надають і в «сплячому» режимі, оскільки випромінювання зберігається для підтримки зв’язку телефону з найближчими передавачами. Вчені радять тримати телефони подалі від уразливих частин людського тіла, наприклад, перекласти їх у сумку.