Вживання всього трьох яєць в тиждень може значно збільшити шанси чоловіки померти від раку простати, попередили експерти з США.
Вчені припустили, що таким шкідливим ці продукти робить велику кількість холестерину.
До недавнього часу медики рекомендували є не більше трьох яєць у тиждень із-за побоювань, що вони збільшують ризик серцевих нападів і інсультів.
Проте пізніше з’явилися докази, що дуже мало холестерину, що міститься в яйцях, потрапляє в кров.
Останнє дослідження, проведене в Гарвардській школі охорони здоров’я в Бостоні, досліджувало роль споживання яєць у виникненні раку простати.
Група вивчила харчові звички 27 тисяч чоловіків старше 14 років.
Вони не виявили істотних зв’язків між кількістю з’їдається м’яса і пухлинами. Але зареєстрували більше число випадків смерті від раку серед тих, хто споживав багато яєць.
У доповіді про свої висновки, дослідники показали: «Чоловіки, які споживали 2,5 яйця або більше в тиждень, мають на 81 відсоток вище ризик смерті від раку простати у порівнянні з чоловіками, які споживали менше половини яйця в тиждень».