Як знизити тягу до солодкого — поради експертів

Буває настає такий момент, коли вам дуже хочеться солодкого. А популярні ради від дієтологів «не варто тримати цукерки будинку», «спробувати почистити зуби», «з’їсти щось білкове» вже не працюють.
Радимо спробувати інші способи зменшити тягу до солодкого.
Зменшити «солодкий» голод допомагають багаті білками продукти або розвантажувальні дні на шоколаді.
• Необхідно їсти білкову їжу, якщо не допомагає, то спробуйте провести день на шоколаді
Дієтологи найчастіше радять спочатку з’їдати що-то з білкової їжі, коли хочеться солодкого. Це допоможе стабілізувати рівень цукру в крові, і жага солодкого вже через 15-20 хвилин вщухне.
Коли даний метод не працює, то варто спробувати інший: необхідно провести один день тільки на шоколаді. Так відомий дієтолог радить своїм клієнтам-любителям солодкого 2-3 розвантажувальні дні на шоколаді.
Необхідно вибрати якісний шоколад в якому вміст какао становить не менше 75-80%.потім варто розділити 150 гр шоколаду на часточки і є їх протягом всього дня, розсмоктуючи мовою. З’їсти в 6 прийомів, але лише до 8 години вечора. При цьому пити чай (без цукру) або воду можна без обмежень.
Крім шоколаду, можна провести розвантажувальний день на ананасі — 1,0 кг ананаса поріжте на кубики і з’їжте за 6 прийомів до 8 вечора. Після даної розвантаження ви зможете легше перенести обмеження.
• Їсте солодке в якості десерту? Влаштуйте солодкий полуденок.
Десерт який ви з’їдаєте після щільного обіду не викликає сильного стрибка цукру в крові. Так ви тільки задовольняєте потребу в солодкому ,але не зможете втратити почуття міри. Коли вашим обідом є тільки шматок торта, то бажання з’їсти ще може виникнути вже через півгодини.
Рада досить ефективний, але, на превеликий жаль підходить не всім: іноді після того, як пообідаєш солодкого вже не хочеться, зате перед сном неможливо себе зупинити. Швейцарський дієтолог Патрік Леконт проаналізував добову активність гормонів та ферментів і зробив висновок, що саме ідеальне (згідно наших біоритмів) час для прийому десертів це c 17.00 до 18.30.
В даний час ви можете з’їсти що-то на вибір: одне невелике тістечко, шматочок торта, фруктовий сорбет, порцію морозива,30 гр гіркого шоколаду ) або яблуко запечене з медом. Саме такий підвечірок допоможе зменшити тягу до солодкого.
• Якщо після чищення зубів не знижується тяга до солодкого, то просто потримайте ласощі в роті, а потім виплюньте.
Чищення зубів під час гострого бажання з’їсти що-небудь солодке, зможе допомогти вам перемкнути смакові рецептори. На жаль даний прийом допомагає не всім. Зате дуже ефективний рада Карла Лагерфельда: необхідно потримати в роті ласощі і виплюнути. Трохи більше ніж за 1 рік 64-річний Лагерфельд зміг розлучитися з 42 кг.