ТОП 5 продуктів, які збережуть молодість шкіри

Краса шкіри залежить не тільки від косметичних процедур, але і від харчування.

ШОКОЛАД
Але тільки шоколад, в якому вміст какао-бобів не нижче 70%. Він багатий на флавоноїди, це рослинні речовини з антиоксидантними властивостями. Вдалося виявити, що у жінок, які щодня випивають по чашці натурального какао, поліпшується щільність шкіри.
Мед корисно наносити на обличчя в складі домашніх масок. По-перше, він містить антиоксиданти, які уповільнюють запальні процеси. По-друге, багатий мінералами (серед них марганець і селен), які підтримують здоров’я шкіри.ТОМАТИ
Томати яскравим забарвленням зобов’язані лікопіну – пігменту, який надає шкірі сяючого вигляду. Плоди червоного кольору (томати, червоний перець, кавуни) стимулюють синтез колагену. Завдяки цьому поліпшується колір обличчя. Лікопін поглинає вільні радикали, які стають причиною руйнування шкіри. І може навіть попереджати розвиток раку шкіри.

ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ
Антиоксиданти роблять цей напій дивно корисним для шкіри – він уповільнює запальні процеси і допомагає утримувати вологу. В американському дослідженні з’ясувалося, що жінки, які щодня п’ють зелений чай, на 25% знижують шкідливий вплив УФ-випромінювань.

ГРАНАТ
Зернятка граната багаті антиоксидантами, які покращують циркуляцію крові. Результат – гарний колір обличчя і гладка шкіра. Це одне з кращих джерел вітаміну С, а саме він відіграє вирішальну роль в оновленні клітин шкіри.