Яка цибуля найкорисніша: біла чи червона

Коли починаються перші холоди і значно підвищується ризик захворіти на застуду, корисно вживати цибулю, який знищує віруси. На ринках і в супермаркетах активно продається як білий, так і червоний лук. Який цибулю вибрати, щоб отримати максимальну користь.

Користь білого цибулі для здоров’я

Одне з найбільш корисних властивостей білого лука – він вважається найбільш ефективним засобом для профілактики грипу та застуди. Користь білого лука в тому, що він допомагає лікує багато хронічні захворювання печінки, серця, нирок і т. д. Використовують білий лук при опіках – для цього, кашку білого цибулі слід прикласти до рани і залишити на 15-20 хвилин. Також, з допомогою білого лука лікують лишаї, фурункули і мозолі. Корисний білий цибулю і для травлення. Якщо його вживати з більш важкою їжею, цибуля допоможе їй перетравиться і уникнути тяжкості в шлунки. Білий цибулю корисно вживати як в сирому вигляді, так і при смаженні, варці і запіканні продуктів.

Користь червоного цибулі

Не менш корисний і червоний лук. Користь червоного цибулі для здоров’я в тому, що він у лікуванні глистів. Для того, щоб побороти глисти, достатньо раз на день перед їжею вживати половинку червоної цибулини – і глисти вас більше не турбуватимуть. Користь червоного лука ще в тому, що він допомагає лікувати розтягнення м’язів, тому, користується значною популярністю у спортсменів. При розтягненнях м’язів потрібно на хворе місце прикласти одну перетерту на м’ясорубку червону цибулину, змішану з цукром. Також, користь червоного цибулі в тому, що він допомагає знизити рівень холестерину в організмі.

Як бачите – і червоний, і білий лук дуже корисні для організму. Вибирайте на свій смак, і, будьте здорові!