«Їжа богів»: чому у раціоні обов’язково має бути хурма

Хурма володіє таким набором необхідних для здоров’я речовин, що інші сезонні продукти здаються не такими вже й корисними.

Насправді, хурму не дарма називають «їжею богів», адже вона славиться неповторним смаком і приємним ароматом, а також здатна стати відмінним доповненням в лікуванні деяких захворювань. Солодка і небагато терпка хурма визнана одним з найбільш смачних фруктів, привезених в Україну з далекого Сходу. лікуванні деяких захворювань. Солодка і небагато терпка хурма визнана одним з найбільш смачних фруктів, привезених в Україну з далекого Сходу.

Експерти розповіли про корисні властивості хурми, розповівши, кому і навіщо потрібно їсти її хоча б кілька разів на тиждень:

1. У хурмі міститься йод, а він є живильною речовиною для щитовидної залози. При достатній кількості йоду в організмі щитовидка налагоджено працює і виробляє гормони, а от при його нестачі можливий гормональний збій.

2. У сезон холодів медики рекомендують налягати на хурму, так як вона збагачена вітаміном З, що славиться своєю здатністю зміцнювати імунітет і допомагати йому протистояти вірусам.

3. При залізодефіцитній анемії хурма є незамінним продуктом, так як містить багато заліза. Але для того, щоб домогтися ефективного підвищення показників у крові необхідно з’їдати в день 1-2 хурми. В даному випадку лікарі радять не економити, так як здоров’я потім ні за які гроші не купити.

4. Якщо у людини виявили пісок у сечовому міхурі або нирках, хурма буде як не можна до речі. Вся справа в тому, що вона володіє сильною сечогінною властивістю, що в першу чергу позитивно позначається на здоров’ї органів сечостатевої системи, так як хурма її очищає.

5. Хурма може виступати в ролі загоювального антисептика. По-перше, фрукт стягує шкіру або слизові оболонки внутрішніх органів за рахунок в’яжучих властивостей, по-друге, чудово дезінфікує простір навколо себе, так як є природним антибактеріальних засобів. Тобто, хурму потрібно їсти язвенникам і тим, хто випадково поранився.

Хурма є низькокалорійним продуктом, але містить багато глюкози і фруктози, тому питання про схуднення за допомогою цього фрукта можна назвати спірним. З одного боку хурма буде корисна в процесі схуднення, з іншого — буде гальмувати скидання зайвої ваги-за попадання в кров глюкози. Так що дієтологи рекомендують не зловживати хурмою, але і не відмовлятися від неї. За однією хурмі три рази в тиждень ви цілком можете собі дозволити і при цьому не хвилюватися про те, що ваша фігура постраждає.