7 модних способів відчути себе стрункою

У кожної жінки є свої способи відчути себе стрункою незалежно від реальних параметрів і життєвих обставин. Дизайнер Вікторія Ирбаиева, засновниця бренду VIKTORIA IRBAIEVA, розповідає про своїх улюблених модних прийомах.

Дизайнер Вікторія Ирбаиева підготувала 7 прийомів, які допоможуть будь-якій жінці відчути себе стрункою. Беремо на замітку?

1. Сукня-мішечок

Найпростіший і гаряче мною улюблений спосіб відчути себе стрункою — «сукня-мішечок»! Знаю, звучить смішно,зате виглядає розкішно.
Що значить «мішечок» і чому не «мішок»? Різниця між«ланцюжок» і «ланцюг»: перше — це щось легке і витончене, підкреслює тонке зап’ястя, шию, ключиці,щиколотку, в кінці кінців; друге — важке, громіздке, іржаве і сумне… тобто «сукня-мішечок» має бути вільним тільки в районі талії і стегон, а от руки і плечі акуратно облягати,відкриваючи зап’ястя і ноги нижче колін (а якщо коліна дозволяють — то і їх теж).

2. Відмова від вуглеводів

Увечері необхідно відмовитися від вуглеводів, після 16:00 і до ранку — тільки білки і жири: ковбасу з майонезом міняємо на авокадо з креветками. З мого 1-ю групою крові в області шлунка відразу з’являється чудова легкість. А якщо так робити 2-3 дні підряд, відчуття стрункості перетікає в реальну стрункість. Ну і взагалі краще «Не жерти!», як казала Фаїна Раневська! Для мене це виглядає так: замовляти в кафе тільки ту їжу, дивлячись на яку я буду сприймати себе худий моделлю.

3. Акцент на очі

Ще одна ідея: зробити мейкап і зачіску, при яких об’єм волосся і розмір очей починають домінувати — тоді складається враження невеликого (читай — худого) особи юної діви.

4. Правильні фасони

Ще один спосіб відчути себе худий — не носити джинси і брюки на стегнах. Мої худі подруги регулярно повторюють (а може, це вони мене морально підтримують), що навіть їм неприємно присутність щільною застібки на животі!

5. Універсальний комплект

Комплект, який рятує пропорції: чорні безшовні легінси, громіздкі черевики і over-size туніка(джемпер / кардиган / сорочка). Тут важливі деталі: необхідно, щоб був візуальний контраст між об’ємним верхом і витягнутим низом. Верх не повинен «обіймати» стегна і груди, і взагалі не повинен видавати наявність фігури. Важливо також, щоб не було враження, що хтось забув одягнути спідницю!

6. Хороша база

Носити виключно те білизну і колготки (сподіваюся, мене не читають чоловіки, хоча і їм це може згодитися — не про колготки, звичайно), які не перетягують тіло ні в яких місцях і не створюють зайвих складок і швів. І, звичайно, білизну і колготки повинні бути за розміром.

7. Маленьке чорне плаття


Ну і з класики — «маленьке чорне плаття»! Чорне плаття — це колір і силует. Якщо чорний колір вам йде і не підкреслює недоліки шкіри обличчя і шиї, скажіть чорної сукні радісне«так». Однак, якщо ваш силует далекий від ідеалу, зупиніться на варіанті «трапеція», що дає чіткий силует і приховує нерівності і зайві опуклості — і ніяких суконь-футлярів! Якщо пам’ятаєте, маленьке чорне плаття придумала Коко Шанель: воно було із заниженою лінією талії, вільний вгорі і нижче коліна!