Як часто потрібно міняти подушку

Американські вчені з науково-дослідного інституту Sleep to Live (Сон для життя) стверджують, що подушку необхідно обов’язково замінювати кожні 6 місяців.

У старих подушках може накопичуватися бруд, шкірне сало і омертвілі клітини шкіри, а також з’являтися кліщі. Пилові кліщі в подушках можуть провокувати виникнення астми, акне і алергії.

З 20% людей, які страждають від алергії, близько двох третин можуть мати алергію на пилових кліщів, які живуть в килимах та постільні речі, кажуть фахівці.

Вони пояснюють, що якщо напади алергії у страждальця набагато сильніше проявляються вранці і вночі, в цьому однозначно може бути винна їх подушка. При цьому ковдри слід викидати кожні п’ять років.

Опитування майже 2200 чоловіків і жінок показало, що 82% людей не знають, як часто їм слід замінювати свої подушки і ковдри. Дослідження показало, що середній британець використовує подушку 3,2 року, а пухова ковдра – 7,6 років.

Експерти рекомендують регулярно прати постільну білизну при високій температурі і ретельно його просушувати. Вони також радять шукати подушку, яка заповнює прогалину між вашою головою і плечима, коли ви лягаєте, коли справа доходить до покупки нової.

Люди, які люблять спати на животі або спині, повинні вибирати більш тонкі подушки, в той час як люди, що віддають перевагу спати на боці, повинні робити вибір на користь більш об’ємних подушок, щоб забезпечити необхідну підтримку, кажуть фахівці.