6 звичок, які викликають здуття живота

Багато людей вважають, що єдиною причиною, за якою буває здуття живота, є накопичення жиру, спричинене неправильним харчуванням або відсутністю фізичної активності.

Хоча дійсно, локалізований на животі жир є однією з причин здуття живота, існують і інші фактори, що впливають на виникнення цієї проблеми.

Наприклад, надмірне споживання солі сприяє тому, що рідина накопичується в тканинах організму, викликаючи запальну реакцію.

Щось подібне відбувається і внаслідок харчової непереносимості, які викликає розлад травлення і проблеми в шлунково-кишковому тракті.

В результаті наша фігура виглядає повніше, ніж в нормі, і ми відчуваємо дискомфорт через почуття тяжкості.

Тому важливо знати, які звички можуть спровокувати здуття і як діяти, щоб запобігти цю проблему.

1. Вживання молочних продуктів

Вживання молока і молочних продуктів є однією з найбільш поширених причин запалення черевної порожнини і здуття живота.

Це пов’язано з непереносимістю лактози, природного цукру, який викликає бродіння в товстій кишці у випадку, якщо організм не виробляє ферменти, які дозволяють його переварювати.

Ця непереносимість також призводить до утворення кишкових газів, болі в животі, проносу і навіть випадків запору.

Як вирішити цю проблему?

Для того, щоб запобігти здуття живота при вживанні в їжу молочних продуктів краще замінити їх на більш корисні альтернативи, наприклад, рослинне молоко.

Для того, щоб організм отримував необхідну кількість кальцію, ви можете додати в свій раціон овочі, багаті цим мінералом.

2. Ви занадто швидко їсте

Якщо ви їсте занадто швидко і погано пережовуєте їжу, це може призвести до несварению з-за того, що в шлунок потрапляє зайву кількість повітря.

Хоча ми не помічаємо цього під час їжі, коли ми прожевываем їжу занадто швидко, то ковтаємо з неї повітря, і з-за цього ризикуємо отримати здуття живота.

Як вирішити цю проблему?

Відведіть, принаймні, 20 хвилин на кожен основний прийом їжі в день. Важливо мати достатньо часу, щоб повільно їсти і добре прожовувати їжу.

Не відволікайтеся під час їжі, щоб не зробити поширену помилку: проковтнути їжу великим шматком, недостатньо добре його розжовуючи.

3. Занадто багато солі

Надмірне споживання солі є однією з основних причин затримки рідини, високого кров’яного тиску і набряків тканин організму.

Незважаючи на те, що вона надає чудовий смак продуктів харчування, її надлишок в організмі дуже шкідливий і може викликати не тільки здуття живота, але і більш серйозні захворювання.

Як споживачам, нам важливо пам’ятати, що сіль, яку ми споживаємо щодня, знаходиться не тільки в нашій солонці, але і в готових продуктах харчування.

Як вирішити цю проблему?

Замінити очищену сіль на морську або гімалайську.

Ви також можете спробувати замінити її спеціями, такими як орегано, перець і чебрець.

Не забудьте перевіряти етикетки ваших продуктів, щоб підрахувати, скільки солі ви отримуєте з ними щодня.

4. Звичка жувати жуйку

Щоденне вживання жувальної гумки може бути причиною того, чому у вас ніяк не виходить добитися плоского живота. При постійному жуванні в організм надходить багато повітря і це сприяє здуттю живота.

Як вирішити цю проблему?

Якщо ви відчуваєте занепокоєння, відмовившись від жувальної гумки, приготуйте закуски з фруктами і овочами, щоб замінити її.

5. Вживання газованих напоїв

Це цікаво:  Названа головна причина поганого настрою вранці

Великі рекламні кампанії змушують нас думати, що безалкогольні газовані напої добре підходять для того, щоб освіжитися і втамувати спрагу.

Тим не менш, експерти в області охорони здоров’я стверджують, що вони не є кращим варіантом, оскільки містять багато калорій, а також штучні добавки, які шкідливі для здоров’я.

Високий вміст цукру, а також газ і штучні підсолоджувачі викликають реакції на травну рівні і збільшують запалення черевної порожнини.

Так, що це приємне поколювання бульбашок, яке ми всі любимо, пізніше викликає дратівливий набряк і тяжкість.

Як вирішити цю проблему?

Замість того, щоб продовжувати витрачати гроші на подібні напої, краще готуйте з натуральні фруктові соки, лимонад і чай.

Пам’ятайте, щоб уникнути зневоднення, ви повинні випивати два літри води в день.

6. Пропускати прийоми їжі або є дуже мало

Як це ні дивно, пропуск прийому їжі або зменшення рекомендованої порції не допоможе вам зменшити кількість калорій і схуднути.

Хоча протягом довгого часу вважалося, що це відмінний варіант для тих, хто хоче втратити зайву вагу, було переконливо доведено, що це може викликати лише негативну реакцію і інші проблеми.

Є меншою, ніж п’ять разів на день, може викликати труднощі з травленням, постійне відчуття голоду і підвищене накопичення жиру в області живота.

Як вирішити цю проблему?

Віддайте перевагу помірним порціях основного блюда і розподіляйте ваше меню на п’ять прийомів їжі протягом дня.

Якщо після того, як ви застосували на практиці всі ці поради здуття живота не проходить, зверніться до лікаря, щоб з’ясувати, що може бути його причиною.