Як поліпшити фігуру, не виходячи з дому

У даний час фітнесом вже нікого не здивуєш, адже з кожним роком відкривається все більше клубів, які пропонують різноманітні послуги, будь-то тренажери для тренування різних груп м’язів чи фітнес-заняття.

Увагу оточуючих завжди привертали красиві форми, проте далеко не кожен може собі дозволити дорогий абонемент в спортзал.

Вправи для живота та спини

Як виявилося, для того, щоб домогтися гарного і рельєфного тіла зовсім не обов’язково ходити до тренажерних залів чи займатися з особистими тренерами. Адже прекрасного результату ви можете досягти, займаючись вдома, присвячуючи тренуванням всього одну годину в день.

Проста вправа, лежачи на спині, допоможе вам отримати красивий і плоский живіт. Для цього зігніть коліна, руки приберіть за голову і зробіть 8 підняттів корпусу по 4 заходи. Крім того, актуальною вправою залишається підняття ніг, коли лежите на підлозі. Нижня частина корпусу отримує необхідне навантаження. У цьому випадку будуть задіяні й ваші сідниці.

Вправи для сідниць

Для того, щоб накачати сідниці в домашніх умовах, потрібна дисципліна і бажання продовжувати тренування незважаючи ні на що. Запорука вашого успіху — регулярність і правильність виконання вправ.

Всім відомо, що присідання — це один з найефективніших способів швидко привести свої сідниці до ладу. Поставте ноги на ширині плечей, носки повинні дивитися назовні під кутом 45 градусів, а коліна знаходитися на одній площині зі стопами. Вдихніть повітря і присядьте, потім, плавно видихаючи, підніміться у вихідне положення. Зробіть 3-5 підходів по 10-15 повторень.

Вправи для ніг

Пружності ногам, стегнам і сідницям надає вправа стоячи, спираючись однією рукою на спинку високого стільця або столу. Тіло тримайте прямо, а ноги піднімайте до максимальної точки в сторони і вперед. 25-30 помахів на кожну сторону буде достатньо.

Також ефективні випади. Станьте прямо, а в руки візьміть невеликі гантелі. Правою ногою зробіть широкий крок вперед, не відриваючи лівої ноги. Повернувшись до початкової пози, повторюйте випад вже іншою ногою.

Вправи для грудей

Одним з головних бажань більшості жінок є красива форма грудей. Особливо про це починають замислюватися представниці прекрасної статі після народження дітей, адже у багатьох обвислі груди викликають внутрішні комплекси.

Як виявилося, привести до ладу форму грудей можна за допомогою простих віджимань. Досить спертися на коліна і віджиматися руками до появи напруги в м’язах. Спочатку може бути важко, але потім стане легше. Після чого ви зможете збільшувати навантаження.