5 порад для міцного сну всю ніч

Якщо у вас проблеми з засипанням і нічними пробудженнями, ці поради можуть вам стати в нагоді!

Не залишайтеся в ліжку

Якщо ви прокинулися серед ночі і не можете заснути, ви починаєте перебирати думки в голові, і можливо, не всі будуть райдужними. Або ще гірше, зайдете в соціальну мережу зі смартфона. Мозок повинен асоціювати ліжко тільки з відпочинком, тому якщо ви не в змозі заснути, не залишайтеся в ліжку. Підіть в іншу кімнату і почитайте книгу або журнал, тим самим ви відпустіть думка про те, що не можете заснути, і сон прийде швидше. Однак, щоб ви не робили, не вмикайте яскраве світло, він розжене всі залишки сну!

Без гаджетів

Ми щедро роздаємо лайки друзів на Фейсбуці, або купуємо нове плаття онлайн, зручно вмостившись у ліжку, перед тим як лягти спати. Однак, це табу для тих, хто хоче насолоджуватися повноцінним сном всю ніч, так як всі ці програми, інтернет-магазинів та онлайн-ігри відволікають від сну своїм цікавим змістом, а також світло, що виходить від екрану телефону або планшета може перешкодити глибокого якісного сну.

Заводите будильник

Заводите будильник кожен день в один і той же час, це допоможе вам налагодити сон. Цим ви посилаєте сигнали головного мозку, і він встановлює біологічний годинник з режимом неспання і сну. Мозок буде спокійно спати вночі, і чекати сигналу до підйому в строго певний ранковий час.

Менше стресу!

Підвищений рівень стресу і тривоги може позначитися на нашому якості сну. Звичайно, дуже складно буває відключити голову від хвилювань, проблем на роботі і нав’язливих думок, проте існує безліч методик «розслабити» душу і тіло: заняття спортом, йога, прогулянки перед сном. Потрібно лише підібрати найоптимальніший для себе.

Ліжко тільки для сну

Ліжко — це не місце для прийняття їжі, перегляду телевізора або перевірки електронної пошти. Використовуючи її тільки за призначенням – сон і секс – ви забезпечите собі міцний нічний сон!