Виявлено несподіваний ефект від надлишку жирної їжі

Вживання надмірної кількості жирної їжі в дитячому віці загрожує, в першу чергу, ожирінням. Проте на цьому її небезпеки не обмежуються. Як показує дослідження, проведене вченими Цюріхського університету, з віком у дітей можуть розвинутися психічні проблеми. Вся справа в тому, що жир, що знаходиться в продуктах, істотно зменшує кількість протеїну, що грає ключову роль у правильній роботі синапсів. А це веде до погіршення когнітивних функцій.

Купити протеїн, який настільки важливий для роботи мозку, називається рілін. І, що найцікавіше, якщо його запаси заповнити, то відновлюються і всі здібності. Тому в тому випадку, якщо ви починаєте помічати, що успішність вашої дитини в школі падає, має сенс звернути увагу на те, чим він харчується. Дуже ймовірно, що в раціон потрібно внести необхідні зміни.

Винятково корисні фрукти та овочі, а також ті продукти, які володіють мінімальною кількістю жирів. Фраза про те, що людина є тим, що він їсть — не просто набір красивих слів. Харчування дійсно має величезне значення, як для тіла, так і для розумової діяльності.

 

Comments are closed.