Кому не можна їсти консервацію

Коли настає холодна пора року – це самий сезон популярності консервації, адже свіжих овочів і фруктів залишається зовсім мало. З приводу того, чи корисна консервація для здоров’я існує дуже багато міфів. Про те, що їсти, щоб не нашкодити здоров’ю і все про користь і шкоду консервації ми розповімо в своїй статті.

Топ-5 міфів про консервацію

1. При консервації втрачаються всі вітаміни. Звичайно, свіжі овочі і фрукти на багато корисніше для здоров’я, ніж консервовані, але факт про те, що при консервації втрачаються вітаміни, це просто міф. Користь консервації для здоров’я в тому, що вона дає можливість насичувати організм необхідними вітамінами і мікроелементами навіть взимку, тому, консервацію можна, і навіть потрібно вживати.

2. Консервацію можна їсти при гастриті і виразці. Не дивлячись на користь консервації їсти її при гастриті категорично заборонено, особливо при підвищеній кислотності. Шкода консервації в тому, що вона негативно впливає на шлунок, може викликати роздратування і посилення хвороби.

 

3. У консервацію не можна додавати морську сіль. Користь консервації з морською сіллю ще більш відчутна для організму, адже сама по собі морська сіль набагато корисніше. Особливо консервація з морською сіллю підійде людям, у яких проблеми з шлунково-кишковим трактом. Також, замінити на морську солю звичайну потрібно в тому випадку, якщо у вас проблеми з нирками.

4. Консервація погіршує апетит. Одна з найбільших помилок про консервацію. Користь консервації в тому, що вона прискорює метаболізм і значно підвищує апетит, тому, ввечері від вживання консервації краще відмовитися, а то не зможете зупинитися.

5. Доонсервацию не можна їсти дітям і вагітним. Це велика помилка. Консервація містить тільки овочі або фрукти, сіль або цукор. Тільки в деяких випадках в консервацію додають аспірин, і то він шкідливий тільки для алергіків. Користь консервації в тому, що її можна їсти як дітям, так і вагітним.

Зовсім скоро піст і це найкращий час для заготівлі консервації. Будьте здорові!