10 помилок, які заважають нам виглядати бездоганно

Виглядати приголомшливо щодня 24 години на добу — це величезна праця. Особливо прикро, коли всі зусилля даремно через одного прикрого непорозуміння.

Ми вирішили зібрати всі ці помилки в один список і нарешті запам’ятати, як краще діяти, щоб завжди привертати захоплені погляди.

1. Збори в останній момент

 


В голові питання «Що сьогодні вдягти?», в одній руці чашка остиглого кави, в іншій кисть для рум’ян — і запізнення на роботу вже не уникнути. Знайома ситуація? Тут вже не до бездоганності. Але все було б набагато простіше, якби образ і необхідні речі були підготовлені з вечора попереднього дня.

2. Одяг не по погоді


Не по сезону, а саме по погоді. Тому що якщо ллє дощ, навіть в грудні норкова шуба нікого не прикрасить. І навпаки, тонкі тілесні панчохи в мороз — не найкращий вибір. Краще поберегти здоров’я і навчитися одягатися взимку стильно, але тепло. А в своїй шафі зробити чіткий поділ на речі теплі і легкі. І ті, що зараз не підходять, прибрати подалі.

3. Одяг не до місця


На шпильках по бруківці під час подорожі або в коктейльній сукні на роботу. Ціна і бренд не важливі, це просто не до місця і не з нагоди. Зрештою, це незручно. Буде корисно дізнатися дрес-код і формат заходу заздалегідь. Не варто дозволяти бажанням скоріше «вигуляти» чергову обновку взяти гору над здоровим глуздом.

4. Одяг не за розміром і по фігурі


Напевно у кожного в шафі є джинси, в які ми мріємо коли-небудь влізти. Головне, не одягати їх раніше. І не гнатися за розпродажами і ультрамодними трендами сезону. З-за них в гардеробі можуть з’явитися речі, які «зовсім небагато, майже непомітно» малі, великі або зовсім протипоказані вашому типу фігури.

5. Дрібні недоліки


Пом’ятий вигляд, катишки, маленьке плямочка, що стирчить ниточка або шерсть улюбленого кота. Можна не надавати цьому значення і думати, що ніхто не помітить. А краще завжди носити в сумочці компактний валик з липучкою і «екстрений комплект» з англійськими шпильками, голкою та ниткою. І в ідеалі відмовитися від речей, які легко мнуться.

6. Відсутність аксесуарів


Навіть в простих джинсах і светрі можна виглядати неймовірно шикарно. Вся справа в аксесуарах. Але потрібно вміти правильно їх підібрати. Це може бути всього одна деталь: шарф, ремінь або навіть біжутерія. Головне, щоб її не було занадто багато і вона не копіювала дорогоцінні метали.

7. Неякісні матеріали


Дешева синтетика і виглядає дешево. Тому що швидко мнеться, втрачає форму і брудниться. Якісний трикотаж, бавовна, шифон, шовк, шерсть, денім — не такі вже дорогі тканини, але речі з них виглядають незрівнянно краще. Так і відчуваєш себе в такому одязі комфортніше.

8. Колірні поєднання


Ідеально підібрати кольори в одязі — взагалі справа нехитра. Вони повинні поєднуватися один з одним і підходити за кольоротипом своєї господині. Якщо немає часу на вивчення таких тонкощів, слід просто взяти за правило і вибирати серед яскравих відтінків насичені та глибокі: синій, кораловий, бордовий, червоний, смарагдовий. І не забувати про універсальних благородних пастельних тонах. А також про класику: білому і чорному.

9. Дивні принти


Навіть горезвісний леопард може виглядати по-різному: і благородним диким забарвленням, і вульгарною несмаком. Якщо ви точно не впевнені, як правильно подати себе в ньому, краще не ризикувати і вибрати класичний малюнок, який важко чимось зіпсувати: клітку, смужку, горошок або геометрію.

10. Неправильно підібрана нижня білизна


Ну а яка різниця, його ж ніхто не бачить! Зате ми самі його бачимо і відчуваємо. І найменші внутрішню незручність відбивається на зовнішньому вигляді. Крім того, гарна білизна здатна скорегувати силует, а це вже половина справи на шляху до досконалості.