Названий продукт, який допомагає ефективно боротися з раком

Група вчених з Гарвардського університету після проведення багаторічного дослідження змогла знайти продукт, який допомагає боротися зі злоякісними клітинами і ожирінням. Як стверджують фахівці, в цьому допоможе вживання гострих приправ.

Існує величезна кількість різних приправ, які люди щодня вживають в їжу. Про користь цих продуктів, у тому числі і гострого перцю чилі, раніше вже повідомлялося. Тепер встановлено, що гостра приправа до їжі допоможе знизити ризик розвитку онкології і ожиріння. Це обумовлено швидким обміном речовин, який «запускається» цими приправами.

Щоб підтвердити свої слова фахівці надали результати своїх робіт, в яких взяли участь жителі Китаю. Добровольці впродовж кількох років додавали в їжу гострі приправи, при цьому їх час від часу оглядав кваліфікований фахівець. Як з’ясувалося, при вживанні приправ також знижується і ризик ранньої смерті від різних захворювань.

Вчені відзначили, що у кожної приправи є свої унікальні властивості. Для профілактики хвороб серцево-судинної системи треба вживати карі, а при нетравленні – кайенский перець. Вчені також пояснили в яких дозах необхідно вживати ці продукти, оскільки при частому їхньому вживанні можуть з’явитися алергія і роздратування.