Виявлено зв’язок між онкологією і любов’ю до сиру

Сир люблять багато хто, але мало хто знає, що його регулярне вживання може призвести до великих неприємностей.

Вчені з’ясували, що сыроманам загрожує рак сечового міхура: ризик цього захворювання збільшується більш ніж на 50 відсотків у тих, хто з’їдає більше 53г в день.

Результати дослідження, опубліковані в «Європейському журналі раку», свідчать про те, жири впливають на шанси людини отримати рак сечового міхура.

Експерти вивчили переваги в їжі 200 жертв раку сечового міхура і порівняли їх з 386 здорових добровольців.

Результати показали, що якщо людина щодня з’їдає більше 53г. сиру в день, ризик розвитку раку увелияивается більш ніж на половину.

Але дослідники підкреслили, що кількість людей, що взяли участь в дослідженні, занадто мало, щоб укласти, що сир є одним з основних загроз для здоров’я.

Для точного виявлення взаємозв’язку необхідні нові великомасштабні дослідження.

У тому ж дослідники вчені вирішили нагадати, що найкориснішою для здоров’я є середземноморська дієта, багата оливковою олією і рослинної їжі.