Алкоголь збільшує ризик розвитку небезпечного захворювання

Алкоголь збільшує ризик розвитку раку простатыМужчины, випивають два або більше стандартних келихів алкогольних напоїв в день, мають значно більше шансів захворіти на рак простати, ніж непитущі, відзначають дослідники.

Міжнародна група вчених розглянула 35 досліджень, пов’язаних з вивченням взаємозв’язку між рівнем споживання алкоголю і ризиком розвитку раку простати.

Вони виявили, що чоловіки, які випивають 14 стандартних келихів алкогольних напоїв на тиждень, мають на 20 відсотків більше шансів захворіти на рак простати, ніж ті, хто п’ють менше або не п’ють зовсім.

Як показали незалежні австралійські, американські і канадські дослідження, ризик раку простати в різних країнах збільшується на приблизно однаковому рівні споживання алкоголю.

Дані результати входять у протиріччя з попередніми дослідженнями, які показали, що два або більше алкогольних напоїв в день, можуть допомогти запобігти серцеві напади.

«Необхідні подальші дослідження, щоб більш ретельно визначити баланс ризиків для здоров’я за різними видами хвороб та їх взаємозв’язку з споживанням алкоголю на різних рівнях», — зазначають автори.

Тим не менш, результати досліджень «підкреслюють значення для чоловіків помірного споживання алкоголю», — наполягають вони.

Рак передміхурової залози є найбільш поширеною формою раку у чоловіків у Великобританії, щорічно його діагностують у більш 34.000 нових пацієнтів.

За останні 30 років темпи розвитку раку простати збільшилися майже втричі, деякі фахівці вважають, що це відбувається ще й тому, що зараз в арсеналі лікарів є вдосконалені методики виявлення