Пиво і кава особливо небезпечні для чоловіків

В темному пиві і розчинній каві містяться хімічні елементи, що мають шкідливий вплив на чоловічу потенцію, як повідомляє ladyportal.info.

Так звані фітоестрогени утворюються в деяких рослинах природним шляхом. Свою назву ці речовини отримали тому, що мають на людський організм майже гормональний вплив (естрогени – жіночі статеві гормони). І фармацевти не забули цим скористатися: багато рослин, що містять фітоестрогени, що входять до складу препаратів для лікування проблем з потенцією і менструальним циклом, їх також рекомендують жінкам у період менопаузи і навіть для профілактики серцевих захворювань і раку.
Однак, як кажуть лікарі, у цих речовин є і зворотний ефект – вони можуть не тільки вилікувати, але і нашкодити. Зокрема, високий вміст фітоестрогенів в кормових рослинах стає причиною безпліддя у худоби. У людей, звичайно, все трохи простіше – вони просто-напросто не споживають такої кількості цих речовин, – однак, як з’ясувалося недавно, цей обсяг набагато більше, ніж передбачалося раніше.

Велика кількість фітоестрогенів міститься в розчинній каві, темному пиві, червоному вині, бразильських горіхах і квасолі. Є вони і в інших продуктах, але ці – самі часто вживані, а отже, і найбільш небезпечні.

Також велика кількість фітоестрогенів міститься в сої, отже, часте вживання соєвих продуктів також знижує якість сперми. Що, в свою чергу, призводить до того, що шанси зачаття у чоловіка значно падають.