Медики розповіли, що псує зір більше, ніж комп’ютер

За статистикою, не менше 285 мільйонів людей у світі потерпають від порушення зору, причому, у більшості випадків проблеми можна було б уникнути.

За словами фахівців, багато людей наполегливо ігнорують послуги медиків і звертаються до фахівців лише тоді, коли проблеми зі здоров’ям вже стають явними і суттєво псують якість життя.

«Всім відомо, що тривала робота за комп’ютером негативно позначається на зорі але, на жаль, більшість громадян абсолютно не хочуть протидіяти пагубному впливу сучасної техніки. Хоча знизити навантаження на очі досить просто – потрібно просто хоча б раз на годину робити перерву на 10-15 хвилин», — зазначають медики.

При цьому більшість проблем із зором можна запобігти. Якщо велику частину дня ви сидите за комп’ютером, потрібно розуміти, що ваші очні м’язи відчувають перенапруження через зосередженості на близькій відстані. Тому кожні півгодини відривайтеся від роботи і дивіться з вікна вдалину як мінімум 20 секунд, радять лікарі.

Чимало проблем із зором також може бути викликане неправильним носінням контактних лінз — недотримання гігієни при користуванні, нанесення макіяжу перед надяганням лінз, тривале носіння або сон у лінзах, неправильне поводження з розчином для лінз і так далі. Все це може стати причиною ушкодження очей або навіть занесення інфекції, попереджають фахівці.