Народні способи швидко вилікувати запор

Запор не вважається хворобою, але якщо не вживати заходів для його усунення, він перейде в хронічну форму і заважатиме нормальній роботі всього організму.

Ним страждають частіше жінки, адже через дотримання різних дієт порушують обмін речовин. Перед тим як говорити, що необхідно їсти для нормальної роботи кишечника, спочатку потрібно зрозуміти, що провокує запор.

Білий хліб і здобні булочки, бісквіти, рис, круті яйця та м’ясні консерви, манна каша, макарони і картопляне пюре, какао, шоколад, червоне вино і міцний чай, кизил, чорниця, банани, груші, гранати – це ті продукти, які не потрібно їсти, якщо схильні до запорів.

Продукти для покращення травлення

Вода

Хронічне зневоднення часта причина запору. Кишечник стає млявим і утворюється каловий застій. На кілограм маси тіла припадати не менше 25 мл води в день. Людині вагою в 65 кг потрібно випивати щодня не більше півтора літрів води.

Клітковина

Вона корисна тим, що здатна накопичувати воду. Таким чином волокна набухають, збільшуються в масі і сприяють швидкому вивільненню кишечника. Збагачена клітковиною їжа збільшує кількість корисних бактерій в кишечнику, які також беруть участь в процесі травлення. Завдяки цій мікрофлорі в кишечнику утворюються жирні кислоти, які нормалізують травлення.

Найкращим джерелом клітковини є висівки. Крім клітковини у них міститься величезна кількість вітамінів, зокрема вітамінів групи В, і мікроелементів. При запорах рекомендується вживати висівковий хліб, що володіє проносною дією.

Багато клітковини міститься і в гарбузі. Вживати цей корисний дар природи ви можете в будь-якому вигляді: вареному, печеному, у вигляді каші або пюре.

Салат

Яскраво вираженою послаблюючою дією володіє салат «Парасолька». Приготувати його зовсім нескладно. Берете моркву, білокачанну капусту, буряк і селеру. Все перетираєте через крупну тертку і салат готовий. Приправляти такий салат можна, так ефекту не буде. Їсти просто сирі овочі може і не зовсім смачно, проте кишечник вам буде вдячний.

Яблука

Вони цінні своїми пектинові волокнами, які позитивно впливають на шлунково-кишковий тракт. Також проносним ефектом володіють мандарин, персик і сухофрукти. З сухофруктів найкраще з запорами справляються інжир, курага і чорнослив.

Огірковий розсіл

3-4 склянки огіркового розсолу в день роблять сильну проносну дію. Він має бути без спецій і приправ, а огірки повинні в ньому простояти мінімум місяць.

Також людям, що страждають запорами рекомендується часто вживати цибулю в будь-якому вигляді: вареному, смаженому, тушкованому, печеному або сиром. Вона ефективна навіть при хронічних запорах. Крім того, цибуля поліпшує засвоюваність їжі.