Які переваги для здоров’я дає вживання імбиру

Ця спеція використовується у всьому світі в їжі, десертах і навіть в напоях.

Ця рослина має багато переваг для здоров’я організму. Ми представляємо вам деякі з них:

Бореться з раковими клітинами

Імбир володіє здатністю руйнувати ракові клітини яєчників, причому з більш високим і більш безпечною швидкістю в порівнянні з препаратами для хіміотерапії.

Споживання кореня імбиру може знизити рівні запалення товстої кишки і кишечника, тим самим знижуючи ризик розвитку раку товстої кишки.

Зменшує запалення

Імбир дуже корисний для лікування станів здоров’я, пов’язаних із запаленням завдяки з’єднанню яке воно містить — гінгерол.

Це може полегшити біль і набряк м’язів у пацієнтів з артритом і м’язовим болем. Крім того, це корисно для тих, хто страждає від ожиріння, діабету і хвороби Альцгеймера, які викликані запаленням клітин.

Полегшує кашель і біль у горлі

Це найбільш часто використовуваний домашнє засіб для лікування кашлю та ангіни. Додайте часточки кореня імбиру, лимон і мед в кип’ячену воду. Це заспокоїть біль у горлі і очистить закладеність носа.

Покращує травлення і зупиняє метеоризм

Якщо у вас розлад шлунка, закип’ятіть кілька шматочків кореня імбиру протягом декількох хвилин і додайте трохи меду, щоб підсолодити воду. Це заспокоїть бурчання живота. Якщо у вас метеоризм, приймайте доз 250-500 мг, 3 рази в день.

Полегшує головний біль

Якщо ви зіткнулися з мігренню, поєднання імбиру з кайенским перцем і м’ятою перцевої є ідеальним рішенням. Додайте щіпку кайенского перцю і чайну ложку сушеної м’яти, потім додайте скибочки імбиру і закип’ятіть суміш. Можете підсолодити і додати мед.

Заспокоює зубний біль

Ви можете полегшити зубний біль за допомогою імбиру. Просто натріть сирим імбиром десни, і ви одразу відчуєте полегшення.

Стимулює кровообіг

Помістіть 50 г тертого кореня імбиру в тканину і вичавіть сік. Додайте сік врезервуар об’ємом 4-5 л з гарячою водою і нанесіть на уражені області. Він розчинить накопичені токсичні речовини.