Ігрова програма виховної години для 4-х класів “Космічна мандрівка”

Космос — одна із найулюбленіших тем дітей молодших класів. Вони захоплюються космосом, ототожнюючи його з чимось непізнаним та надзвичайним. Скільки малюків в своїх іграх уже побували космонавтами та астронавтами. Тема космосу надзвичайно благодатна для проведення позакласних уроків, виховних годин, ігор та заходів. На порталі Всесовіта за посиланням https://vseosvita.ua/library/igrova-programa-kosmicna-mandrivka-10436.html Ви знайдете цікаву ігрову програму “Космічна мандрівка” для учнів 4-х класів.

——————————————————————————————————————————————

Протягом гри діти мають змогу:

  • згадати назви планет або вивчити їх;
  • дізнатися багато цікавих фактів про космос;
  • познайомитися з Сонячною системою та її будовою;
  • пофантазувати, створюючи щось своїми руками;
  • покращити навички командної роботи, розвивати творчу уяву.

Програма складена таким чином, щоб діти були постійно у русі, задіяні у всіх процесах. Деякі змагання на логічне мислення, уміння швидко приймати рішення зацікавлять навіть пасивних учнів.

Вчителю слід ретельно підготуватись до проведення подібного заходу, обрати музичний супровід та, можливо, відеоряд, який включатиме цікавий матеріал, розрахований на вказану вікову групу дітей.

У грі присутні командні змагання “Пазл” та “Склади код”.

Учасники гри “Пазл” повинні скласти частини картинки у єдине полотно за короткий проміжок часу.

“Склади код” — легка математична гра, учасники котрої, отримавши аркуш із написаною на ньому цифрою, повинні скласти вірний код, наданий ведучим. В цій грі діти розвивають навички швидко орієнтуватись, сприймати та опрацьовувати інформацію, працювати злагоджено. Також діти згадають геометричні форми, цифри.

Гра “Ланцюжок планет” допоможе дітям вивчити порядок розташування та назви планет, цікаві факти про кожну з них.

Крім того, Ви можете з дітьми пофантазувати та побувати на власних планетах, мешканці яких пов’язані із різними навчальними дисциплінами. У запропонованому на нашому сайті сценарії такими планетами є: “Фольклорна”, “Місяці”, “Казкова” та ін.. ІНтегруючи знання із різних предметів, діти навчаться пов’язувати факти між собою і складати логічні ланцюжки, тренуватимуть пам’ять та просто розважатимуться.

Зробіть Ваші виховні години незабутніми разом з порталом Всеосвіта!