7 міфів про макіяж, які давно пора перестати вірити

Якщо ти купуєш світлий консилер, поправляєш макіяж за допомогою пудри і вважаєш, що головне у макіяжі для жирної шкіри — це матування, у нас для тебе приголомшливі новини.

1. Не треба «мучити» туш

Не працюй пензликом як поршнем — так ти не набереш більше пігменту на щіточку, а тільки заженеш у флакон повітря, з-за якого туш швидше висохне. Отвинтила кришечку, вийняла пензлик — і фарбуй. На щетинках досить туші, щоб фарбувати обидва ока!

2. Консилер не повинен бути світлим

Навіть якщо він тобі потрібен для корекції темних кіл під очима, вибирай відтінок, який в точності збігається з тоном шкіри. У консилерів і так досить щільна текстура, і твої проблеми будуть ідеально замасковані. А якщо використовувати більш світлий відтінок, великий ризик панда-ефекту навпаки: білі круги навколо очей, що відрізняються по тону від решти шкіри.

3. З віком слід переходити до більш сяючим текстурам

Це молодий і гладкою шкірі матовий «фініш» виглядає цікаво і благородно, але навіть при самій легкій сіточку зморшок матова пудра або тон підкреслять і візуально «підсилять» її. Чим старше — тим м’якше, це основне правило. Більше світлорозсіювальних пігментів,коштів з микроблестками і ефектом сяйва, і дрібні зморшки ще довго будуть непомітними!

4. Жирній шкірі теж потрібен живильний крем

Помилково припускати, що при жирній шкірі слід віддавати перевагу більш легким за текстурою кремів: гелям або гель-кремів. У холодну пору року жирна шкіра так само потребує харчуванні та захисту, як суха, тому використовувати на ніч живильний крем на основі масел можна і потрібно.

5. Не треба коригувати макіяж пудрою

Навіть якщо твоя Т-зона знаходить зайвий блиск протягом дня, не припудривай її, інакше до вечора на шкірі буде тонна зайвої косметики, пори перегрузятся, а шкіра почне все з цих виробляти ще більше себума, адже пудра її сушить. Оптимальний варіант — промакнуть проблемну зону звичайним паперовим носовичком або серветкою.

6. Спочатку видали макіяж, потім вмивайся

Популярний помилка — думати, що засіб для вмивання заодно змиє і макіяж. Так, візуально — змиє, від помади або туші слідів не залишиться, але тональний крем з часу вимити просто«умывалке» не під силу. Не хочеш прищів? Спочатку видали тон з допомогою спеціального засобу, а потім вже вмивайся.

7. Тонального крему з твоїм відтінком шкіри не існує

На жаль. Як би близько ти підібрала тон, він все одно буде відрізнятися від природного кольору твоєї шкіри. Якщо ти — перфекціоніст, радимо методом проб і помилок створювати формулу свого тону самостійно, змішуючи 2 або навіть 3 тональні засоби, близьких по відтінку, поки не вийде твій власний унікальний варіант.