Натуральна косметика для вагітних

Європейські та американські дослідники стверджують, що та чи інша косметика, що міцно увійшла в повсякденний побут, часто негативно позначається на стані та самопочутті багатьох жінок. Особливо ретельно підходити до вибору косметики лікарі радять в період вагітності та відразу після пологів. Косметика для вагітних повинна бути підібрана так, щоб не нашкодити майбутній матері та її малюкові.

Як відомо, в період вагітності жіночий організм певним чином перебудовується. Внаслідок цього, вагітність має суттєвий вплив на зовнішній вигляд жінки. При цьому, як стверджують численні опитування та дослідження, страждає еластичність шкіри. У період вагітності вона може стати занадто сухою, або, навпаки, жирною.

Для того, щоб уникнути негативного впливу косметики, в період вагітності краще всього користуватися продуктами, в складі яких не менше 95% натуральних компонентів. Для підтримки оптимального балансу жирності шкіри, відмінно підходять креми та натуральні маски для обличчя на основі меду або бджолиного молока.

Пам’ятайте: косметичні засоби з вмістом гормональних та тваринних компонентів категорично протипоказані для майбутніх мам. Такі речовини можуть привести до підвищеної дратівливості, і навіть депресії.

Для правильного підбору косметичних засобів краще всього взяти на озброєння два важливих правила:

  1. Перед походом в магазин косметики, краще всього проконсультуватися з лікарем. В даному випадку — гінекологом, що стежить за перебігом вагітності або з дерматологом.
  2. Косметичні засоби слід купувати тільки в спеціалізованих магазинах. Найкращою в даному випадку є косметика з гіпоалергенними властивостями. Наприклад, продукція торгових марок «Білий Мандарин», «Царство Ароматів», «Кримська натуральна колекція», «ЧистоТел». Косметика цих та інших відомих брендів широко представлена ​​в інтернет-магазині «Люпин». Під час виробництва такої косметики не використовуються ароматизатори, консерванти, барвники, а також генетично модифіковані компоненти.

Макіяж в період вагітності краще всього вибирати більш стриманий. Він не повинен містити занадто багато яскравих тонів. Це обумовлено тим, що деякі види косметичних засобів (тональні креми, туш і т.д.) можуть містити в собі ртуть, саліцилову кислоту, що в свою чергу може несприятливо позначитися на здоров’ї мами майбутнього малюка.