Як вижити до зарплати без грошей.

Що можна зробити коли до зарплатні ще тиждень, а грошей в гаманці вже нема? Жити то якось треба, залишається лише економити, можливо вас потішить що ви не Єдині стискаєтесь з цією проблемою, за данними статистики майже половині українців постійно не вистачає грошей від зарплати до зарплати, або гроші закінчуються із місяця в місяць саме перед отриманням чергової грошової винагороди за свою працю. Зазвичай цій обставині сприяє і наше небажання розбиратися у власних фінансових невдачах і проблемах і шукати способи їх вирішення, наша тотальна некомпетентність в справах економії та розподілу своїх грошей, або ж сімейного бюджету. Цю проблему треба вирішувати, спершу є сенс встановити на телефон додаток в який ви внесете всі свої витрати за місяць. Отримані данні вас дуже здивують, можу вас запевнити. Зазвичай стаття розваги займає до 30% від вих витрачених грошей, а це забагато для розсудливої людини.

На випадок коли треба дотягнути не більше тижня, у нас є план дій.

  1. Зберіть всі гроші які залишились в кишенях, в сумках, перевірте все, має щось знайтись, та росподілить на дні що в вас є до наступного прибутку.

  2. Скоротіть список покупок до вкрай важливих та необхідних. Одразу відпадають походи в кіно, дні народження, таксі Одеси, та інші непередбачені витрати.

  3. Купуйте продукти які насичують організм, але не коштують дуже дорого пам’ятайте їжа в фастфудах це не то шо вам зараз потрібно.

  4. Кожного дня готуйте дома та беріть з собою їжу до роботи. Використовуйте поживні рецепти з субпродуктів, наприклад салат з сердець, або печінковий торт. Навіть таке блюдо як холодець при вдалому підході можна вважати ситним та економним.

  5. Купуйте лише сезонні овочі та фрукти, або використовуйте консервацію.

  6. Робіть заздалегідь стратегічні запаси у коморі. Купляйте крупи та макаронні вироби завжди в трохи більшому об’єму ніж треба, так на “голодні” дні вам буде чим поживитися.

  7. Яким би дешевим не було таксі Одеси, в дні скрути все ж таки проїдьте міським транспортом до роботи, або попитайте у знайомих хто може вас підкинути.

  8. Продайте щось зовсім не потрібне, в інтернеті дуже швидко можна продати те що ви вважали мотлохом, є люди яким це потрібно. Робіть фото та продавайте, тількі багато не просіть, бо може й не спрацювати.

  9. Додатковий заробіток в великому місті ніколи не був проблемою. Спитайте по знайомих можливо комусь треба помити вікна, або посидіти з малечею.

  10. Йдіть в гості до бабусі яку не вдавалося побавити своєю увагою довгий час, і на годує, і добру справу зробите.

А головне не піддавайтесь спокусі використовувати кредитні картки, не привчайте себе жити фінансово беспечно. Якщо не можете встояти то зменшіть кредитний ліміт до 0 на карті, та навчиться економити.