Що повинні їсти курці: 5 продуктів проти нікотину

Всі курці знають, що нікотин робить дуже шкідливий вплив на організм. Але кинути цю шкідливу звичку не можуть або не хочуть. І все, що залишається – це зменшувати шкоду куріння різними способами. Ми підкажемо, як зробити це за допомогою харчування.

Зелений чай – проти нікотину

Зчорний чай прискорює виведення нікотину з організму. Але це не найголовніше: в кінці кінців, негативний вплив нікотину на здоров’я людини не так велико, як дія смол, що містяться в димі й осідають на легенях. Зелений чай має очищувальний вплив на весь організм. В тому числі і на легені. Пийте більше зеленого чаю!

Допоможіть собі вітаміном С

Шкідлива звичка тютюнопаління послаблює організм в цілому, сприяє швидкому вимиванню з організму різних вітамінів. Тому обов’язково стежте за тим, щоб у вашому раціоні було якомога більше свіжих овочів і фруктів. Особливо багатих на вітаміни А, С і Є. Це, перш за все, всі цитрусові, ківі, квашена капуста.

Фолієва кислота – вам в допомогу

Фолієва кислота, як відомо, необхідна вагітним жінкам, які «вибудовують» у своєму організмі нове життя. Організм курця змушений постійно вести всередині себе «ремонтно-відновлювальні роботи, «штопая» одну дірку за інший. Природно, для цього потрібні ресурси. Бажано – природні, оскільки корисніше речовини з натуральних продуктів засвоюються максимально повно. Включіть в свій раціон шпинат і брокколі – натуральні постачальники фолієвої кислоти.

Свіжа морква – на варті вашої краси

Шкіру курця косметологи дізнаються навіть при побіжному погляді – вона невиразна і суха. Щоб усунути або хоча б зменшити сліди негативного впливу нікотину на шкіру, пийте побільше свіжовичавленого морквяного соку і їжте побільше свіжої моркви. У цьому коренеплоді міститься багато вітамінів А, К, С і Ст.

Червоне вино – проти нікотину

Є дослідження вчених, які доводять: один келих червоного вина знижує ризик виникнення раку легенів. Деякі лікарі навіть радять щодня пити червоне сухе вино навіть якщо зі звичкою палити вдалося розлучитися. Правда, потрібно тримати вухо гостро: як би одна шкідлива звичка не змінила іншу.