Як залишатися стрункою у будь-якому віці: поради

Але після 30 захоплення такими речами дуже швидко призводить до появи «валиків», що нависають над поясом джинсів. Звичайно, вік — це не єдина причина, за якої ми набираємо вагу. Дуже сильно позначається зміна в способі життя.

Картинки по запросу женщина в 20 и 30 лет

Ми зібрали тут декілька порад, які допоможуть вам утримати свою «студентську» вагу. Ось що потрібно робити, щоб підтримувати хороший рівень метаболізму незалежно від віку:

1. Їмо яблука, полуницю і цибулю

Похожее изображениеКартинки по запросу клубникаПохожее изображение

Вчені з Гарварду з’ясували, що підтримувати струнку фігуру допомагає їжа, багата флавоноїдами. Вони спостерігали за чоловіками і жінками старше 24 років і відзначили, що ті, хто щодня додавав у  свій раціон продукти зі списку нижче, зберігали свою вагу або навіть поступово худнули, не здійснюючи жодних додаткових зусиль.

Продукти, багаті на флавоноїди, які допомагають знизити вагу:

  • журавлина
  • полуниця
  • черешня
  • виноград червоних сортів
  • чорниця
  • зелений чай
  • яблука червоних сортів
  • цибуля ріпчаста
  • зелена цибуля
  • брокколі

2. Більше рухайтеся: гуляйти, подорожуйте, обирайте активний відпочинок

Картинки по запросу активный отдых

З віком метаболізм сповільнюється, і тому ми непомітно, але невблаганно набираємо вагу. Щоб не давати зайвим кілограмам шансу, потрібно зберігати активність. Не варто виснажувати себе тренуваннями, якщо це не приносить вам радості (а якщо доставляє — ми за вас дуже раді!). Фізична активність повинна стати частиною життя. Наприклад, у вихідні можна вибратися на прогулянку в ліс, взимку — пограти в сніжки, а влітку — відправитися в похід на озеро.

До речі, вчені говорять, що не обов’язково тренуватися довго і наполегливо. Виявляється, три 15-хвилинні тренування цілком можуть замінити одне 45-хвилинне. Так що залишайте машину трохи далі від офісу і йдіть пішки, піднімайтеся на верхні поверхи по сходах, а не на ліфті — і буде вам щастя.

3. Додай більше роботи мозку

Похожее изображение

Погіршення пам’яті — природний процес, властивий вікові. Але це не означає, що ми не можемо нічого з цим вдіяти. Заняття, які навантажують мозок — читання, вивчення мов, гра в шахи та інші інтелектуальні ігри, — стимулюють розвиток мозку, тренують пам’ять і концентрацію. А це, в свою чергу, запобігає стресу і депресії, підвищує рівень задоволеності життям, а значить, дозволяє нам вести активне життя і залишатися у формі.

4. Забудьте про дієти

Похожее изображение

Низькокалорійні дієти можуть надовго погіршити ваш метаболізм. Дієтологи попереджають: в цьому випадку організм не отримує достатньої кількості калорій і переходить в «режим економії». Організм захищає жирові запаси і замість них для отримання відсутньої енергії часто використовує м’язову тканину. А це зовсім не в наших інтересах.

Відбуваються погані речі: обсяг м’язової тканини зменшується, метаболізм сповільнюється, і такий стан може зберегтися надовго навіть після скасування дієти.

5. Періодично, але регулярно, здавайте аналізи та проходьте медичне обстеження

Картинки по запросу медобследование девушки

Вік приносить небажані проблеми зі здоров’ям — наприклад остеопороз або підвищений артеріальний тиск. Ці захворювання не дають вести активний спосіб життя, а значить, ведуть до проблем з вагою. Щоб розпізнати ознаки недуг, потрібно періодично здавати базові аналізи і відвідувати лікаря.

Увага до свого тіла запускає позитивний «цикл здоров’я»: відмінне самопочуття дозволяє насолоджуватися подорожами, прогулянками і тренуваннями. А чим більше ви рухаєтеся, тим здоровіше стаєте.

6. Розпочніть прямо зараз!

Картинки по запросу счастливая женщина

Ви, напевно, ловили себе на таких думках:

Ну і що, що наберу зайві кілограми, свята ж. Зате потім як візьму себе в руки, як одразу схудну!

Забудьте про це. Це порочне коло: сантиметри на талії ростуть, настрій псується, воля тане. І все це ще більше хочеться заїсти шоколадкою.

Здорові звички варто почати виховувати в собі прямо зараз. Тільки так ви через 10 років зможете побачити в дзеркалі свою струнку фігуру, якою пишаєтеся сьогодні.