Ці ласощі знижує ризик розвитку інфарктів і інсультів

Регулярне вживання темного шоколаду благотворно впливає на судини і налагоджує роботу всієї серцево-судинної системи, довели наукові співробітники Каліфорнійського університету (США).

Для проведення експерименту американськими фахівцями були відібрані 20 людей, що мають проблеми з судинами. Експеримент тривав 2 тижні, протягом яких учасники щодня з’їдали по порції шоколаду. Особливість експерименту полягала в тому, що учасники однієї групи їли продукт з какао, насичений флавоноїдами, а учасники другої групи – з низьким вмістом корисних компонентів. При цьому піддослідні не знали, що вони вживали різний шоколад.

Після закінчення «шоколадної дієти» експерти досліджували показники стану судин учасників. І виявилося, що прохідність вен і капілярів у тих учасників, які їли шоколад з флавоноїдами, покращилася на 13%, що, в свою чергу, знизило ризик розвитку атеросклерозу, інфарктів і інсультів.

Таким чином, дослідження довело: цілющими властивостями володіє продукт з великою кількістю флавоноїдів, що містяться в какао. Тобто чим більше какао-бобів було використано для виробництва шоколаду, тим корисніше для здоров’я.