Пристрасть до кави знижує на третину ризик захворіти на цукровий діабет.
Про це свідчать дані вчених з Гарвардської школи громадського здоров’я, сообщілпортал Neboley.
У дослідженні брали участь 193 тис. Чоловік. Виявилося, що люди, які випивають більше шість-сім чашок кави в день, мають ризик захворіти на цукровий діабет на 35% менше, ніж в популяції.
Ті ж, хто п’є чотири-шість чашок в день, знижують свій ризик щодо даного захворювання на 28%.
При цьому, ризик діабету знижується з кожною чашкою кави в день на 7%.
Вчені відзначають , що кава без кофеїну робить точно такий же вплив, як кава з кофеїном. Передбачається, що такий ефект виникає в результаті того, що до складу напою входять магній і хром, які беруть участь в регуляції чутливості клітини до інсуліну.