Навіщо пити кефір на ніч?

Про користь кефіру для здоров’я знають не тільки дорослі, але і діти. FeelGood спробував розібратися в цілющі властивості напою, а також у тому, навіщо пити кефір на ніч.

 Склад кефіру

 Як відомо, кефір відноситься до числа кисломолочних продуктів, тому в його складі переважає молочний білок, а також вуглеводи, жири, холестерин і натуральні цукру. Крім цього, випиваючи всього кілька склянок цього напою в день, ви наситите свій організм бета-каротином, вітаміном А, калієм, магнієм, натрієм, цинком, йодом, селеном, хромом та іншими корисними мікроелементами.

 Користь кефіру

 Враховуючи корисні властивості кефіру, дієтологи радять вживати напій для поліпшення травлення, а також тим, хто вже має захворювання шлунково-кишкового тракту. Незамінний кефір і в разі проблем з ендокринною системою. Він нормалізує рівень глюкози в крові, тому його можуть включати в свій раціон навіть діабетики.Принесе кефір користь і здоров’я серця і судин. Доведено, що регулярне вживання напою перешкоджає утворенню холестеринових бляшок на стінках судин, а також регулює рівень холестерину в крові, що позитивно позначається на роботі серця.спеціалісти радять пити кефір тим, хто хоче заповнити дефіцит білка в організмі. А ще цей кисломолочний продукт має виражену сечогінну дію, тому рекомендований людям, які часто стикаються з набряками й підвищеним тиском.

 Користь кефіру для схуднення

 На популярне питання «Навіщо пити кефір на ніч?» давно відповіли дієтологи. Експерти запевняють, що такі заходи допоможуть в короткі терміни повернути гарну форму. Варто відзначити, що дана теорія існує вже не один десяток років. Відомо, що вживання напою дійсно допомагає повернути фігурі стрункість. Але для цього необхідно утриматися від поїдання випічки, цукерок, снеків, напівфабрикатів та іншої шкідливої їжі.Чим ще корисний кефір на ніч? Випитий у вечірній час склянку напою покращує мікрофлору кишечника і робить сон міцним. Справа в тому, що молочні білки, що містяться в кефірі, насичують організм триптофаном. Саме це речовина і гарантує нам якісний сон.

Протипоказання

незважаючи на явну користь для організму, кефір не рекомендується давати дітям до одного року, людям з непереносимістю лактози, а також тим, хто страждає печією.