ЯК ЗНАЙТИ І КУПИТИ ДЕШЕВІ АВІАКВИТКИ

Нещодавно на основі аналізу куплених за минулий рік 100 мільйонів квитків була виведена цікава формула того, як шукати дешеві рейси. За підсумками дослідження виявилося, що п’ятниця — це самий невигідний день для придбання авіаквитків. По-перше, до кінця тижня закінчуються пропозиції економ-класу. По-друге, багато секретарі зазвичай у цей день бронюють квитки для ділових поїздок своїх керівників на наступний тиждень. По-третє, багато хто замислюється про відпустку саме напередодні вихідних — ну, налаштовуються на «відпочинковий» лад.

А ось понеділок і вівторок — навпаки, найвигідніші дні для покупки квитків. Найнижчі тарифи «викидаються» авіакомпаніями пізно ввечері в понеділок, після підведення підсумків продажів за минулий тиждень та аналізу затребуваності. І все нерозпродані квитки виставляються зі знижками http://airlife.ua.

Ми зобов’язуємося найближчим часом перевірити цю теорію і промоніторити вартість квитків на популярні напрямки в різні дні тижня. Про результати доповімо 😉

Так, раннє бронювання — це кращий спосіб заощадити на авіаквитках. І якщо у вас є можливість планувати поїздку за кілька місяців — ви, можна сказати, зірвали джек-пот.

Все те ж дослідження Expedia і Airlines Reporting Corp. показало, за скільки днів до вильоту оптимально купувати квитки економ-класу:

По Європі — за 140 днів.

Внутриамериканские рейси через 57 днів

Карибський регіон — за 77 днів

При пошуку авіаквитків намагайтеся не зациклюватися на певних днях, якщо ваша поїздка, звичайно, не приурочена до конкретної події. Переглянувши ціни на сусідні дати, ви, швидше за все, виявите, що є дешевші варіанти.

Як же шукати дешеві рейси з плаваючими датами? Сервіси онлайн-бронювання квитків продумали цей момент. На нашому порталі дешевих авіаквитків, наприклад, при виборі дат польотів дні підсвічуються певним кольором: зелений — ціна вигідна, помаранчевий — стандартна, червоний — підвищена. Таке ось наочний посібник для самостійних мандрівників. Інші сервіси вирішують цю задачу також через опцію пошуку +/- 3 дні і календарі цін.

Значна різниця в цінах на квитки помічена між високим і низьким сезонами. Особливо це помітно у відношенні морських і екзотичних курортів. Хочете заощадити? Літайте тоді, коли основний потік туристів вже спав, а погода ще не зіпсувалася.

Наприклад, мало хто знає, що в кінці жовтня на Кіпрі все ще стоїть чудова погода, цілком можна засмагати і купатися, і це подвійно приємно, коли ти не поділяєш цю радість ще з сотнею-другий пляжників.

Є ще маленька порада, який часто дають мандрівникам, — літати в будні дні. Мовляв, на вихідні квитки найдорожчі. Ми не можемо однозначно давати таку інформацію, адже бувають різні випадки. Наприклад, бюджетні авіакомпанії можуть здійснювати польоти тільки по вихідним. Загалом, цей момент краще вивчати знову ж таки з допомогою календаря цін.

Коли мова заходить про дешеві авіаквитки, всі відразу згадують лоукост-компанії. По Європі та Азії дійсно можна літати за смішні суми, але — тільки без нічого і піймав удачу за хвіст.

Є кілька нюансів, які лоукостери не афішують, а вам це може влетіти в копієчку:

  1. Перевезення багажу потрібно оплачувати окремо, виняток — ручну поклажу вагою до 10 кг Перевезення габаритних речей на кшталт гірськолижного спорядження у локостеров коштує дорожче, ніж у звичайних авіакомпаній.
  2. Завжди реєструйтеся на рейс онлайн на сайті авіакомпанії, інакше на стійці в аеропорту вам, можливо, доведеться заплатити (до €10).
  3. На борту вас годувати не будуть, і навіть якщо ви захочете чай-каву, змушені будете заплатити за нього чималу суму — мінімум €2.
  4. Ще одна особливість лоукостерів — у квитках не зазначено місце в літаку, тобто насправді це такий «файт» за місце. Якщо ж ви хочете сидіти саме біля віконця і мати можливість зручніше витягнути ноги — платіть. Винятком є Wizz Air: цей перевізник дозволяє вибрати місце при бронюванні, але за найзручніші місця все одно доводиться доплачувати.
  5. Як правило, всі лоукостери літають у другорядні аеропорти, так що до ціни авіаквитка потрібно автоматично плюсувати вартість таксі або громадського транспорту з передмістя.
  6. Лоукост-рейси складно стикувати з регулярними: якщо літак запізнюється, ви втрачаєте і переліт на стикувальний рейс. Процес може ускладнитися і переїздом з другорядного аеропорту в головний. Крім того, при стикуванні вам доведеться забирати багаж і заново його реєструвати.
  7. Якщо ви летите лоукостером і здійснюєте пересадку, вам потрібно обов’язково отримати візу тієї країни, де будете пересідати (це пов’язано як раз з одержанням багажу).
  8. Найчастіше лоукост-рейси виконуються або рано вранці, або пізно ввечері, в незавантажені годинник авиаузлов.

Приплюсуйте до цього ще й той факт, що дійсно вигідні ціни бюджетні авіакомпанії продають тільки під час акцій і знижок. І вийде, що переліт лоукостером обходиться деколи навіть дорожче, ніж звичайної авіакомпанією.

Якщо ви досить авантюрні і можете в будь-який момент зірватися в непередбачувану подорож, слідкуйте за акціями і розпродажами авіакомпаній. Найцікавіші ми публікуємо тут. Так ви зможете натрапити на справді найвигідніші пропозиції і поїхати відпочивати за сущі копійки.

Хочете бути в курсі всіх акцій авіакомпаній?

Щоб заощадити на перельоті, перед тим, як бронювати авіаквитки, ознайомтеся з такими хитрощами:

  1. Купуйте квитки з пересадками. Так, за часом це невигідно, але ціна може відрізнятися в рази
  2. По можливості беріть квитки туди-назад, а не в один бік. Так ви зможете зберегти 10% та більше від загальної суми.
  3. Переглядайте вильоти з сусідніх міст. Іноді дешевше поїхати в столицю (або інше місто) місцевим транспортом, а звідти вже здійснити політ. Різниця в ціні іноді буває карколомної.