10 простих способів забути про солодощі

Бувають ситуації, коли доводиться обмежувати себе в солодкому. Британський дієтолог Лілі Суттер з Лондона (Великобританія) розповідає, як легко відучити себе від ласощів і не є солодощі, якщо на кону стоїть ваше здоров’я.

 

Відмовляйтеся від солодкого протягом місяця

Цукор — це своєрідна залежність. Чим більше ми їмо солодощів, тим більше нам хочеться налягати на них. Протягом місяця, відмовившись від солодкого, ви зможете вплинути на свої смакові рецептори, і тяга до солодкого зменшиться.
З очей геть цукор — з серця геть

Це сталий вираз в даному випадку дуже допомагає. Приберіть з буфету всі солодкі спокуси.
Розкажіть близьким про свою боротьбу

Якщо ви розповісте друзям і колегам свої плани про те, що ви боретеся з «солодкою залежністю», вони навряд чи будуть йти з тортом в полі вашого зору.
Читайте склад продукту

Цукор ховається навіть в тих продуктах на полицях магазинів, де його важко собі уявити. Просте правило: якщо продукт харчування містить більше 5 г цукру на кожні 100 г продукту, вже пора звернути на це свою увагу і відмовитися від нього Позбавляйтеся від звички їсти солодке. При цьому пам’ятайте, що є безпечні для фігури солодощі.

Створіть десерт своїми руками

Якщо ваш організм вимагає підкріпити його чимось солоденьким, спробуйте збити в блендері ягоди з натуральним йогуртом і насінням. Такий перекус з низьким вмістом цукру приємно різноманітить меню і послужить відмінним десертом. До речі, така їжа відноситься до ряду корисних солодощів.Корисна порада: додайте трошки кориці (на кінчику ножа), щоб зменшити тягу до цукру.

Навчіться готувати без добавок

Це найпростіший спосіб контролювати кількість цукру: попрощайтеся з цукром, який додатково додається в продукти; забудьте про харчові добавки; ігноруйте харчові барвники; уникайте ароматизаторів; не вживайте їжу та напої з синтетичними цукрозамінниками.

Їжте білкову їжу

Білки і корисні жири в продуктах харчування добре регулюють рівень цукру в крові. Вони насичують надовго вас енергією і зменшують бажання налягти на солодке. Не варто покращувати настрій за допомогою солодощів — замість цього краще запишіться на масаж.

Вибирайте продукти, багаті хромом

Хром являє собою мінерал, який необхідний для того, щоб нормалізувати рівень цукру в крові. Наукові дані свідчать про те, що харчові добавки з хромом (пиколинат хрому) допомагають забути про солодощі. Його ви можете знайти в картоплі, спаржі, свіжих помідорах, апельсиновому соку, капусті брокколі і цільнозернових продуктах.

Відмовтеся від цукру в позитивному ключі

Кожен раз, коли ви змушуєте себе відмовитися від солодкого, ви знаходитесь у стресі і сприймаєте це як виклик. Спробуйте поставитися до відмови від солодкого як до корисного вправі для себе, яке додасть вам здоров’я.

Любіть життя, а не цукор

Цукор не повинен покращувати настрій. Краще знайти інші джерела задоволення: прийняти ванну; насолодитися розслаблюючим масажем; провести весело час з друзями, подивитися улюблений фільм. Цей список приємного проведення часу можна продовжувати до нескінченності.