Цей продукт допоможе захиститися від грипу

Скільки зубчиків часнику в день допоможуть уникнути грипу.

В Україні стартував сезон грипу та інших вірусних захворювань, що викликають схожі симптоми, які медики називають ОРРІ. Тому як ніколи гостро сьогодні стоїть питання про те, як уберегти себе і свою сім’ю від цієї хвороби.

Крім традиційних рекомендацій лікарів, які радять зробити щеплення від грипу, українці використовують народні методи профілактики респіраторних захворювань.

Один з них – вживання великої кількості часнику. Дійсно, він містить фітонциди, які підвищують опірність організму до інфекцій. На віруси, на жаль, вони не мають такого впливу. А значить, безпосередньо у боротьбі з грипом часник навряд чи зможе допомогти. Однак для профілактики бактеріальних інфекцій, які можуть приєднатися до вірусного захворювання, цей природний антибіотик буде дуже корисний.

Якщо до хвороби часник не був частиною твого щоденного раціону, не варто зараз начитати його є голівками. В цьому питанні не можна перестаратися, так як замість очікуваного одужання можна отримати загострення хронічних захворювань травної системи, що тільки ускладнить перебіг хвороби і закінчиться лікуванням в умовах стаціонару. Фахівці радять перед вживанням часнику як ліки від грипу обов’язково проконсультуватися з медичними працівниками, особливо це стосується людей з чутливим шлунково-кишковим трактом і маленьких дітей.

Скільки зубчиків часнику в день необхідно їсти для профілактики бактеріальних інфекцій?

Фахівці впевнені, що для цих цілей досить додати в м’ясо або перші страви всього 1 зубчик часнику протягом дня. Цього буде цілком достатня!