Ця популярна косметична процедура вкрай небажана взимку

Незважаючи на те, що салони краси продовжують пропонувати таку процедуру, як пілінг особи, фахівці застерігають від її проведення в холодну пору року.

Про це кореспонденту ГолосUA розповіла косметолог Тетяна Швидка.

Косметичний пілінг є досить «агресивною» процедурою, під час якої фактично відбувається втручання в структуру верхніх шарів шкіри. А в холодну пору це може призвести до безлічі неприємностей — починаючи від почервоніння, лущення до більш складних, так як шкіра бере активну участь в терморегуляції організму.

«Навіть якщо вам здається, що ваша шкіра терміново вимагає втручання фахівця, не варто погоджуватися на пілінг, краще вибрати більш прості і щадні процедури. У морози шкіра піддається безлічі стресів і не варто додавати самому собі проблем. В осінньо-зимовий період очищати шкіру потрібно дуже обережно, делікатними косметичними засобами. Для сухої шкіри рекомендовано вибирати косметичні вершки і молочко. З комбінованої і нормальною шкірою трохи складніше — жирні ділянки обличчя протирати потрібно засобами на основі води, а сухі — лосьйонами на основі жиру або вершками », — каже фахівець.

До слова, замінити салонний пілінг можна простими домашніми засобами, які не зашкодять і м’яко очистять шкіру від усього зайвого. Це можуть бути маски з фруктів або свіжих овочів, які завдяки корисним кислотам м’яко приберуть відмерлі клітини, а вітаміни вбереться в шкіру і поліпшать її верхній шар.

Також можна самостійно зробити живильний і відлущуючий скраб: змішайте кавову гущу (натурального чорного меленого кава) з декількома ложками оливкової олії, і м’яко помасажуйте шкіру обличчя і шиї.