Зранку може зашкодити не так кава, як температура цього напою

Фахівці ВООЗ попередили про небезпеку розвитку… раку

Споживання напоїв, гарячіших за 65 градусів, може спровокувати
розвиток раку. Про таке попередили спеціалісти Всесвітньої
організації охорони здоров’я.

Випите горнятко гарячої кави медики прирівняли до отримання
сонячного опіку, в результаті чого шкіра стає червоною,
подразненою, доторки супроводжуються болем. А якщо попектись
70-градусною водою, людина отримає опік першого чи другого
ступеню.

Приблизно те саме відбувається зі слизовою оболонкою органів
травлення на фоні споживання надміру гарячих напоїв. Тоді як
навіть мікротравми стравоходу можуть стати причиною розвитку
онкопроцесів.

Науковці пояснюють, мовляв, для відновлення пошкоджених ділянок
стравоходу клітини змушені частіше ділитись. Саме цей процес
і становить небезпеку появи збоїв, через що клітина стане раковою.