Ці симптоми апендициту повинен знати кожен

7 ознак, які вказують, що у вас можливо апендицит.

Хоча хірургічна операція у зв’язку з апендицитом вважається однією з найпростіших, це стан ні в якому разі не можна запускати, так як в противному випадку пацієнту загрожує гнійний перитоніт і навіть смерть. Ось 7 симптомів, що свідчать про початок апендициту, якщо вони виникають одночасно.

Біль в животі . Один з перших і найголовніших симптомів апендициту. Дана біль є гострою, що стріляє, вона з’являється в правій нижній частині живота. Зазвичай біль виникає в області пупка і погіршується протягом 6-24 годин.

Набряк живота . Набряк живота укупі з гострою стріляє болем в животі може свідчити про гострий апендицит, який вимагає невідкладної хірургічної операції.

Блювота . Симптоми апендициту схожі на ознаки шлункового грипу. Однак коли блювота супроводжується болем у животі, і особливо в правій нижній його частині, а також не проходить через якийсь тривалий час, це може свідчити про апендицит.

Нудота . Є симптомом безлічі хвороб, так що ставити діагноз на основі однієї лише нудоти неможливо. Але якщо вона супроводжується блювотою і болями в животі, а через деякий час вам не стає краще, то необхідно терміново звернутися до лікаря.

Втрата апетиту . Якщо ви перестали відчувати почуття голоду з незрозумілих причин, і у вас є симптоми, названі вище, це також може свідчити про апендицит.

Зміни в роботі кишечника . Оскільки апендицит дуже схожий на інші проблеми зі шлунком, ви можете страждати або від запору, або від діареї. Однак вам необхідно відвідати лікаря відразу ж після того, як ці проблеми зі шлунком поєднуватимуться з іншими симптомами, названими вище.

 Спазми в шлунку . Шлункові спазми також є ознакою апендициту лише в тому випадку, коли збігаються з іншими симптомами. Ці спазми зазвичай виникають незабаром після появи болів в животі, і вам не потрібно чекати виникнення всіх ознак. Пам’ятайте, що болі посилюються з часом, і будь-яке зволікання може обернутися розривів апендикса, гнійним перитонітом і смертю.