Названий несподіваний фактор, який відповідає за здоров’я зубів

Здавалося б, де зуби, а де сексуальне життя ?! Однак, вчені з Університету Квінсленда впевнені, що одне від іншого невіддільне. Виявилося, що у сексуально задоволених людей зуби куди частіше бувають більш білосніжними і здоровими. Це пов’язано з тим, що щасливі в ліжку люди приділяють особливу увагу своїй зовнішності, включаючи і гігієну порожнини рота.

Вчені проаналізували групу з 265 осіб, переважно трохи старші 30 років, які вели здоровий спосіб життя і з’ясували,ті що регулярно відвідували стоматолога і бігли при першій болю в зубах до нього ті, хто був щасливий в особистому житті і складалося в стосунках. А ось самотні люди або ті, хто недавно пережив розлучення профілактичні візити до лікарів просто ігнорували.

Ті хто намагаються уникнути будь-якої емоційної близькості, або ті, хто турбується про те, що партнери можуть кинути їх у важкий час, значно частіше підтримують погану гігієну порожнини рота. Їм так погано, що на те, в якому стані їхні зуби їм просто наплювати. До речі, ці ж люди куди рідше звертаються за підтримкою до інших, вважаючи за краще спиратися тільки на власні сили і витримку.