Продукти проти болю

Від хронічних болей страждають сотні мільйонів людей на планеті. Біль можна зняти таблетками, але таблетки викликають звикання і мають побічні ефекти. Постійний їх прийом робить їх неефективними в боротьбі з болем. Однак є продукти, які здатні справлятися або попереджати різні види болю. Розповімо про деякі з них.

 

1. Вишня.
1. Вишня.

Тип болю: артрит, м’язові болі.
Дозування: 45 грам щодня.

У вишні містяться антоціани, які надають їй рубіновий відтінок, а також знімають больовий синдром, блокують запальні процеси. Звичайно, вишня не зніме біль повністю, але якщо поєднувати її з протизапальними мазями, наприклад такими як Долобене , ефект буде посилений.

 

2. Імбир.
2. Імбир.

Тип болю: мігрень, артрит, болі в м’язах.
Дозування: ¼ чайної ложки щодня.

Цей пряний корінь може послабити морську хворобу і нудоту. Але це не єдина причина, по якій потрібно вживати цей корінь. Імбир може полегшити приступ мігрені, болю при артриті і болю в м’язах.

 

3. Лосось, оселедець, сардини.
3. Лосось, оселедець, сардини.

Тип болю: біль у спині, шиї, суглобові болі.
Дозування: шматочок риби щотижня.

Вживання в їжу рибу з високим вмістом омега-3 жирних кислот може допомогти знизити біль в спині. Болі в спині найчастіше пов’язані з проблемами в міжхребцевих дисках. Риба транспортує важливі поживні речовини, корисні для хребцевих дисків.

 

4. Куркума.
4. Куркума.

Тип болю: хворі суглоби, коліти.
Дозування: 1 столова ложка щодня.

Ці прянощі використовувалися в аюрведичній медицині для поліпшення травлення.Протизапальні властивості куркуми дає речовина куркумін. Куркума захищає тканини і суглоби від запалення і благотворно впливає на нервові клітини.

 

5. Йогурт.
5. Йогурт.

Тип болю: проблеми з кишечником.
Дозування: 200 грам щодня.

Дуже багато людей страждають болями в кишечнику і шлунку. Натуральний йогурт містить корисні бактерії, які допоможуть зняти біль і здуття живота.

 

6. Кава.
6. Кава.

Тип болю: головний біль.
Дозування: дві чашки в день.

Кава не тільки бадьорить і допомагає прокинутися. Кава — відмінні ліки. Кофеїн, завдяки своїй дії на судини, здатний знизити головні болі.