Які продукти визнані медиками найкориснішими

Група експертів по здоровому харчуванню з США дала інтерв’ю авторитетному виданню, заявивши, що визначити корисний продукт із загальної маси можна всього за 3 секунди. Для цього вчені рекомендують орієнтуватися на його колір.

«Правила, які дозволяють при здійсненні покупки максимально швидко розпізнати корисні продукти, прості. Розпізнати користь продукту допоможе його колір. Він же виводить на перший план все продукти зеленого кольору. Брокколі, ківі, спаржа, авокадо, огірок, зелень, шпинат — цей список можна продовжувати до нескінченності », -розповів, зокрема, доктор наук Кріс Мор на сторінках журналу« Телеграф ».

За словами експерта, вживання зелених рослинних продуктів захищає організм від розвитку цілого ряду захворювань. Хлорофіл, наявний в складі овочів зеленого кольору, бере участь в профілактиці раку, зазначив доктор Мор. Крім того, заявив він, зелений колір овочів і фруктів заспокоює і нормалізує дію серцево-судинної системи, лікує аритмію і стабілізує артеріальний тиск.

Особливу користь їстівна рослинність зеленого кольору приносить тим, хто хоче схуднути, відзначили експерти. «У таких овочах і фруктах міститься багато клітковини і мало калорій. Коли велика частина тарілки наповнена зеленим перцем, цукіні, салатом або травами, то голод відстане від вас надовго, а якщо додати до цього розмаїття трохи риби або м’яса, то користі буде ще більше », — цитує видання дієтологів.