Морозне повітря дивним чином діє на наш організм

У морозну погоду не варто відмовлятися від прогулянок, а очікування транспорту на зупинках слід сприймати як відмінний засіб для освіження шкіри, заспокоєння нервів і зняття нервів.

Про це кореспонденту ГолосUA косметолог Тетяна Швидка.

Прогулянки по морозному повітрю дуже благотворно впливають на стан шкіри і підвищують психічну стійкість. Але варто розуміти, що мається на увазі виключно холодна погода, а не вогкий вітер і невеликий сніг — все це разом веде до пересихання і лущення. А ще мороз прекрасно тонізує і знімає стрес — для того, щоб заспокоїти нерви досить 30-40- хвилинної прогулянки в швидкому темпі.

«А ще холодне повітря стимулює розумову активність. Чи не можете зосередитися і зібратися на роботі? відкрийте вікно і провітріть кімнату — робота піде веселіше і швидше », -говорить експерт.

Недовге вплив холоду (дуже важливо не перестаратися, інакше почнеться протилежний процес) підвищує вироблення «гормону щастя» — серотоніну.

«Важливо відзначити, що холод прекрасно придушує будь-які больові відчуття. Після кількох хвилин перебування на легкому морозі, шкіра обличчя і тіла охолоджується, в результаті чого больові сигнали в мозку частково блокуються. Іншими словами, фактично, мороз заморожує біль. Наприклад, якщо у вас болить голова, можете вийти на 5 хвилин на морозне повітря — вам стане набагато легше. Або при болях в суглобах півгодинна повільна прогулянка по парку допоможе куди краще і швидше, ніж теплі обгортання і прогрівання »- говорітексперт.