Мало займаєтеся сексом – чекайте на ці проблеми зі здоров’ям

Якщо ви збираєтеся пройти через період утримання від сексу, у нас для вас погані новини. Тому що у цього рішення можуть бути досить серйозні фізіологічні наслідки.

3449_result

Вчені на те і вчені, щоб займатися вивченням питань, які не дають вам спокою в реальному житті. Найцікавіше дослідження на тему сексу триває досі: вчені стежать за станом здоров’я 600 американських черниць вже з 1986 року.

Що вони дізналися? Ну, по-перше, статева стриманість практично гарантовано веде до депресії і розчарування в житті в цілому. По-друге, целібат небезпечний не тільки для вашої психіки, але і для тіла.

Ось 8 речей, через яке проходить ваше тіло в періоди, коли ви з якихось причин вирішуєте не займатися сексом. Більшість з них не вб’ють вас, але неприємності безумовно доставлять.

1. Почнемо з міфу: Ні, ваша « кицька » не стане більш пружною

«Утримання від сексу робить вагіну міцнішою» . Популярності цього міського міфу немає ніякого виправдання.

Відчуття тісноти в піхві ніяк не залежить від загального числа сексуальних партнерів. Ваша пліва від цього не « заросте «, як запевняють дівчинки в шкільних роздягальнях.

А знаєте, що буде насправді? Чим рідше ви займаєтеся сексом, тим складніше м’язам піхви розслабитися, а вам – досягти збудження. Сумнівна вигода, правда?

2. Чоловіки стають більш схильні до еректильної дисфункції

Нещодавно вчені зробили досить цікаве відкриття: чим рідше чоловіки займаються сексом, тим більше у них шансів підхопити імпотенцію в зрілому віці.

Дослідження, що проводилося на літніх чоловіків, показало, що регулярне сексуальна активність позитивно впливає на їх ерекцію.

Загалом, використовуйте те, що є, а то втратите те, що було!

3. Ваша імунна система стане більш вразливою

Вже давно доведено, що сексуальна активність позитивно впливає на імунну систему організму. Причому у жінок це виявляється у тому, що їм стає простіше завагітніти.

У зворотньому боці це правило, на жаль, теж працює.

Якщо ви не отримуєте секс регулярно, то неминуче станете більш схильними до розвитку хвороб і більш уразливі перед інфекціями.

4. Ви гарантовано будете більш дратівливі, ніж зазвичай

Відомо, що секс допомагає зняти емоційну напругу. Відповідно, якщо такого методу розслабитися у вашому житті не стане, ваші стресові реакції неминуче будуть ставати сильнішими і масштабнішими.

Зокрема, одне недавнє дослідження показало, що люди, у яких немає регулярного статевого життя, переживають більш високі сплески артеріального тиску під час стресу.

Відсутність сексу може погано позначитися на вашій здатності справлятися з тривогою і страхами.

5. Ваша серцево-судинна система почне працювати гірше

Активне статеве життя – відмінний профілактичний засіб уникнути серцево-судинних захворювань. Секс дає організму необхідну аеробну і гормональний поштовх  .

6. Ви станете не настільки розумні, як могли б бути

Не вірте вигадкам старих бабусь про те, ніби стриманість зробить вас розумнішим. Все насправді навпаки.

Вчені довели, що сексуальна активність стимулює зростання нейронів в гіпокампі. Під час утримання нічого такого не відбувається.

Той факт, що ви змогли вперше за 6 тижнів розгадати кросворд, і це сталося в період утримання, ще не означає, що ви порозумнішали. Можливо, вам просто частіше стає нудно.

7. Ви станете гірше виглядати.

Мало того, що заняття сексом дарують вам відчуття власної сексуальності і бажаності, так це ще й правда.

Виявляється, регулярне статеве життя робить нас усіх (і чоловіків, і жінок) красивішими.

Під час сексу кров активніша, ніж зазвичай, приливає до вашої обличчя і голови. Воно починає сяяти, почервоніння зникає. Кров краще живить коріння волосся. У нього з’являється блиск.

Заберіть у тіла цю можливість підбадьоритися – і станете в’янути набагато швидше.

8. Вам стане складніше справлятися з болем

Дослідження, проведене в 2011 році в Стенфорді, показало, що в ті моменти, коли люди дивляться на кохану людину, їх терпимість до болю зростає!

Але є ще дещо. Виявляється, між загальною хворобливістю тіла і наявністю сильної емоційної прихильності теж є зв’язок!

Навіть якщо ви подивитеся на фотографію коханої людини в момент, коли вам буде фізично важко, це зменшить біль на 44%! Такий же, для довідки, ефект дає кокаїн!