Цей кисломолочний продукт допомагає схуднути

Дієтологи рекомендують регулярно вживати в їжу сир — цей кисломолочний продукт можна їсти навіть при захворюваннях серцево-судинної системи. До того ж науково встановлено, що сир допомагає позбутися зайвих кілограмів.

Рекомендації фахівців про вживання сиру опублікував електронний журнал «Челленджер». Зокрема, дієтолог Анна Івашкевич заявила: їсти сир можна навіть увечері. «Травна система витрачає менше енергії на його перетравлення і людина лягає спати не голодним, але і не з переповненим шлунком», — пояснила вона.

В ході лабораторних експериментів вченими було доведено, що вживання сиру сприяє схудненню. За словами науковців, взаємодія міститься в цьому продукті кальцію з незамінними амінокислотами інтенсивно впливає на жировий обмін клітин і окислення жирів, що і сприяє зменшенню жирового шару на тілі.

Подібний процес характерний для всіх кисломолочних продуктів, відзначають експерти. Тим, хто худне, вони дали такі поради: «Якщо не любите сир, не потрібно його їсти через силу. Можна замінити його на інші кисломолочні продукти, наприклад, сир. Якщо ви відмовляєтеся від будь-яких молоковмісних продуктів, варто додати в раціон більше птиці, м’яса, яєць, риби і горіхів ».