18 речей, які потрібно зробити до 30

Звільнитися з роботи,яка набридла, скласти кар’єрний план, навчитися заводити корисні знайомства і багато іншого.

Існує дуже багато речей, які хочеться зробити до 30. Проте, тільки мало хто активності по-справжньому можуть наблизити вас до професійних висот.

Портал опитав експертів і визначив, що потрібно зробити з кар’єрних точки зору, щоб до 30 забезпечити собі впевнене професійний розвиток.

Пройти через звільнення

Звільнення на самому початку кар’єрного шляху може бути великим ударом. Проте, саме воно може допомогти вам зрозуміти, що ви рухаєтеся в неправильному напрямку. В такому випадку звільнення стане тією соломинкою, яка допоможе вам знайти вірне рішення.

уявляється

Життя занадто коротке, щоб залишатися на тій посаді, яка вам не подобається. Вік до 30 років — ідеальний час, щоб робити несподівані повороти, які потім окупляться. Експерти радять не боятися щось змінювати. В кінці-кінців, в епоху інформаційних технологій завжди можна знайти собі роботу в тому ж Інтернеті.

Мати своє бачення майбутнього

Щоб прагнути досягти чогось, ви повинні точно знати, куди йдете. Складіть на звичайному аркуші паперу план своїх кар’єрних досягнень і перспектив, а також постарайтеся оцінити, як ваша професія впливає на вас і чи хочете ви щось змінити.

Навчитися управляти стресом

Постійне емоційне напруження ще нікому не йшло на користь. Щоб не жити в стресі, постарайтеся до 30 років знайти власні способи боротьби зі складними ситуаціями і використовуйте їх в разі потреби.

Самостійно керувати своїм часом

Правильний розподіл часу — це навичка, який стане в нагоді вам на самих різних етапах кар’єрного розвитку. Ваша мета — навчитися розуміти, чого ви хочете досягти і як це можна зробити. Витрачайте час раціонально — на навчання та отримання нових корисних навичок.

Навчитися представляти себе

Щоб добитися добрих результатів, ви повинні, в першу чергу, чітко розуміти, ким є з професійної точки зору. Крім того, вчіться пояснювати іншим людям свою спеціальність і сферу діяльності. Ви — фахівець. Варто навчитися розповідати про це людям.

стати експертом

До 30 років кожна людина, що розраховує на стрімке сходження по кар’єрних сходах, повинен стати професіоналом своєї справи і зміцнювати власний бренд в очах потенційних клієнтів.

Навчитися приймати критику

Що б вам не говорили і як би не оцінювалися виконану вами роботу, не можна залежати тільки від думки оточуючих. Навчіться сприймати критику з вдячністю, вивчати її, робити висновки і рухатися далі.

Завести «хвалебну книгу»

Обов’язково відведіть місце, в якому ви будете зберігати записи про всіх ваших професійних перемоги. Повертаючись до цих речей і документів час від часу, ви зможете чітко зрозуміти, в чому зможете домогтися успіху вже зараз, а над чим доведеться попрацювати. Зберігати таку інформацію можна, наприклад, в хмарних сервісах або на власному ПК.

Відправити електронного листа комусь, ким ви захоплюєтеся

Якщо у вас є улюблена книга, методика або фільм, який вплинув на професійне становлення, спробуйте зв’язатися з його автором. Напишіть йому, наприклад, лист з подякою. Навіть якщо вам і не дадуть, то вже точно оцінять такий жест.

Зробити власну справу своєю пристрастю

Коли ви захоплені чимось, то виконуєте роботу в рази швидше. Навчіться ставитися до своєї кар’єри і тієї професійній сфері, яку ви вибрали, до цього «вогником в очах».

Чи не скупитися

У 20 років ми, як правило, хочемо отримувати від оточуючих інформацію, допомогу і знання. 30 років — саме час віддавати. Не бійтеся ділитися з начальством і колективом своїми ідеями і задумами. Крім того, не соромтеся хвалити своїх колег, які домоглися успіху. Це велика інвестиція у власну кар’єру і розвиток.

навчитися спілкуватися

До 30-ти років будь-якому професіоналу просто необхідно вміти комунікувати з людьми, правильно викладати свої думки і відстоювати точку зору. В іншому випадку, можна позбутися корисних перспектив.

Навчитися заводити знайомства

Нетворкінг дійсно дуже важливий для успішної кар’єри. Для того, щоб заводити нові знайомства, потрібно, перш за все, навчитися виходити із зони комфорту і рухатися вперед.

Стежити за соціальними мережами

Вірніше, контролювати їх присутність у своєму житті. Переконайтеся, що ваші профілі містять в собі тільки достовірну інформацію, за яку не соромно буде перед роботодавцями.

Навчитися взаємодіяти з конфліктами

Конфліктні або спірні ситуації виникають завжди і скрізь. Щоб не поплатитися кар’єрою за надто емоційну реакцію, до 30-ти років просто необхідно вміти правильно реагувати на виникаючі конфлікти.

побути волонтером

Допомога іншим людям може стати відмінних уроком для вас. Роблячи це, ви відкриєте власні нові якості або зможете зрозуміти, над чим вам ще варто попрацювати.

продовжувати вчитися

Навіть незважаючи на те, що ви вже достатньо давно покинули студентську лаву, не варто закидати навчання. Наприклад, той же Стів Джобс, який свого часу випадково почав відвідувати клас каліграфії, оцінив корисність цього вміння у своїй професійній діяльності тільки через кілька років.