Вчені назвали найкорисніший зимовий фрукт

Не дивлячись на распрстраненность сезонних фруктів, найкориснішим в зимовий час все одно вважається банан. Все про користь бананів і про те, чи можна вживати банани з крапочками ми розповімо в своїй статті.

Краса — не головне

Банани «з крапочками» виявилися набагато корисніше своїх більш свіжих і красивих побратимів. Виявляється, у міру наближення до точки «неповернення» банани набувають цілий ряд найцінніших якостей. Зокрема, в них з’являються речовини TNF, здатні ефективно протистояти раковим клітинам. Це найважливіша якість стиглих бананів. Погодьтеся, заради посилення своєї стійкості проти ракових захворювань стиглі банани варто їсти навіть, якщо їх смак не дуже до душі. Втім, дуже багато людей вважають, що смак бананів з крапочками набагато краще, ніж у них же, але тиждень тому, про користь бананів також можна говорити дуже багато.

Захопившись вивченням користі бананів, вчені не змогли зупинитися лише на їх здатності протистояти раковим захворюванням і назвали ще кілька їх найцінніших якостей.



Банани — проти печії

М’якоть банана має щось схоже зі слизом вівсяної каші. Вона так само м’яко, можна навіть сказати ніжно, обволікає поверхню шлунка і знижує інтенсивність різних запальних проявів. Крім того, банани показали себе як прекрасний натуральний антацид, який допомагає як при запорах, так і при діареї. В цьому відношенні банани схожі з яблуками — гастроентерологи також рекомендують їсти їх при різних розладах в роботі шлунково-кишкового тракту.

Користь бананів для кровотворення

Банани — один з кращих джерел калію — мінералу, необхідного для гарного кровотворення. Дефіцит калію до того ж нерідко викликає дуже хворобливі судоми в литкових м’язах. Банани допомагають ліквідувати цю проблему.

Менструальні болі

Стиглі банани повинні обов’язково бути присутнім у раціоні жінок, які страждають від менструальних болів, користь бананів в такому випадку просто неоціненна. Іноді це обумовлено дефіцитом того ж калію в крові. Банани допомагають підвищити рівень цього мінералу і полегшити таким чином протікання місячних.

Крім того, в бананах міститься в досить великій кількості триптофан — амінокислота, необхідна для виробництва серотоніну. Серотонін — це гормон, який відповідає за гарний настрій. Ось чому взимку, коли дефіцит сонячного світла стає не просто гнітючим, а небезпечним різного роду проблемами зі здоров’ям, банани неодмінно повинні бути в раціоні людини.