Ці 6 продуктів зміцнять здоров’я взимку

Німецький експерт радить включати в зимовий раціон харчування продукти для зміцнення імунітету.

Взимку люди в середньому хворіють набагато частіше: знижені температури, висока вологість викликають епідемії простудних захворювань. Щоб уникнути хвороб експерти радять більше перебувати на свіжому повітрі, частіше мити руки. Але не менш важливий аспект — харчування. Антьє Галь з Німецького товариства з харчування (DGE) в Бонні радить обов’язково включати в раціон наступні 6 продуктів.

1. Капуста брокколі

100 грам капусту брокколі з лишком покриває добову потребу дорослого організму у вітаміні С. Крім того, брокколі містить ряд вітамінів групи B, а також мікроелементи: залізо, кальцій, калій, цинк.

2. Апельсини

Апельсини цінуються за високий вміст вітаміну C, проте, у вигляді соку їх потрібно вживати з обережністю, розбавивши наполовину водою. Також вітаміну С багато в солодкому перці і петрушці.

3. Цикорій

Поряд з вітаміном С, цикорій є важливим постачальником інуліну, що захищає кишечник від запалень. Також цикорій містить багато каротину.

4. Часник

Містяться в часнику корисні речовини не мають харчової цінності, але приносять користь кровотворенню, роботі серця і судин. Речовина аліцин вловлює вільні радикали. Він краще зберігається, якщо готувати зубчики цілком.

Це цікаво:   П’ять шкідливих звичок, які заважають вам схуднути

5. Яблука

У яблуках містяться пектини, що викликають відчуття насичення і поліпшують травлення. Також в яблуках чимало мінеральних речовин.

6. Мигдаль

Мигдаль дуже багатий цінними жирами, вітамінами і мінеральними речовинами.Зокрема, мова йде про вітаміни В2 і Е, які важливі для зміцнення імунітету і боротьби з хворобою.