Лікарі запропонували натуральну альтернативу лікам

Кориця є потужним антиоксидантом, який допомагає організму боротися зі шкідливими бактеріями, а гірчиця зміцнює імунітет, зігріває і допомагає організму протистояти вірусам.

Більшість ліків мають цілий перелік побічних дій і негативно відбиваються на роботі внутрішніх органів, тому призначати їх повинен тільки лікар, якщо ж ситуація не критична, то впоратися з неприємними симптомами допоможуть ароматні спеції і прянощі.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомила лікар Вікторія Савицька.

«У коричних паличках або порошку містяться не тільки антиоксиданти, але і потужні антисептичні речовини. Тому корицею можна лікувати не лише застуду, але і зубні, кишкові і шкірні інфекції. Ми звикли бачити цю пряність в основному в булочках і солодкої випічки, але вона прекрасно поєднується і з солоними стравами, а так само з напоями. Наприклад, кориця чудово підкреслює смак кави. А якщо щодня випивати склянку теплої води з половинкою чайної ложки кориці і меду, вже через пару тижнів очиститься шкіра, перестане боліти голова і навіть суглоби »- каже лікар.

Ягодам барбарису деякі вчені приписують не тільки протизастудні, але і протиракові властивості. Це найпотужніший природний антибіотик, який на відміну від аптечних ліків, не тільки не робить негативного впливу на печінку і нирки, а й зміцнює імунітет і навіть оновлює клітини внутрішніх органів.

Ягоди можна заварювати як чай, але тільки заливати їх не окропом, а гарячою водою, краще в термосі і залишати на ніч, щоб плоди віддали максимум вітамінів і мікроелементів.

«Дуже корисна в холоду і в період застуд улюблена всіма українцями гірчиця. Вона активно бореться з грипом і іншими вірусними захворюваннями. Насіння не тільки зміцнюють імунітет, а й знищують віруси. Додавайте її в повсякденні продукти, а гірчичний порошок, до слова, можна використовувати для додання м’ясних страв м’якості. Порошок із зерен гірчиці також застосовують в ванночках для ніг і гірчичних компреси. Він відмінно розганяє кров і зігріває тіло »- каже лікар.

Крім того, фахівець радить такий дієвий рецепт від кашлю і нежиті: подрібнені зерна гірчиці залити теплою водою з медом, дати настоятися і після пити протягом дня невеликими ковтками.