Кому не можна вживати яблука

Яблука — фрукт, який їдять все. Звичайно, про користь яблук для здоров’я навіть не посперечаєшся. Але, є категорії людей, яким не можна вживати яблука. Все про шкоду яблук для організму читайте в нашій статті.

Кому не можна вживати яблука

1. При гастриті. Шкода яблук при гастриті величезний, особливо, якщо мова йде про підвищену кислотність. Вживання яблук при гастриті може погіршити хворобу, викликати додаткові болю. Перед тим, як вживати яблука при гастриті потрібно проконсультувати у лікаря, він може дозволити або печені яблука, або яблука без шкірки.

2. Дітям до 3 років. Не можна вживати яблука , особливо червоного кольору, дітям до 3-х років. Фахівці стверджують, що вживання яблук в такому віці може викликати алергію або порушення травлення.

3. При цукровому діабеті . Якщо мова йде про солодкі сорти, то при цукровому діабеті варто говорити тільки про шкоду яблук. Тому, якщо у вас підвищений цукор, вживайте зелені яблука, а червоні — не більше одного в день.

4. При підвищеному вмісті йоду в організмі. У яблуках міститься багато йоду, тому, слід говорити про шкоду яблук, якщо у вас і так достатньо йоду в організмі.

5. При алергії. Алергія на яблука — досить поширене явище, але мова йде більше про червоних яблуках, ніж про зелені, тому, краще їсти зелені яблука, вони безпечніше для здоров’я.

Тим не менш, навіть якщо ви виявили себе в забороненому списку, не турбуйтеся, просто вживайте яблука в невеликій кількості. Будьте здорові!