5 продуктів, які допомагають швидко схуднути

Всі ми чули про те, що для успішної боротьби із зайвою вагою нам потрібно всього лише менше їсти. Однак існують продукти харчування, після вживання яких людина може розраховувати на схуднення.

Всі продукти харчування діляться на корисні і шкідливі в залежності від свого впливу на здоров’я і обсяг талії. Нутриционистов з Великобританії назвали 5 основних продуктів, які обов’язково потрібно включити в раціон тим, хто хоче перемогти зайву вагу.

Цей рейтинг складений на основі численних наукових досліджень, що робить його особливо цінним.

Лосось
Жирна риба на зразок лосося, сардин, анчоусів і скумбрії багата жирними кислотами Омега-3, також відомими як «хороші жири». Ці самі «хороші жири» прискорюють метаболізм, що сприяє спалюванню калорій і втрати зайвої ваги. Ще більш важливо, що

Омега-3 покращують чутливість до гормону лептину, який пригнічує відчуття голоду.

З ростом рівня лептину швидкість метаболізму підвищується, а апетит знижується.

Селера
Експерти вважають селера ще одним термогенетіческім продуктом, після вживання якого підвищується температура тіла і спалюється велика кількість калорій. Дослідники порахували, що під час вживання селери і при його перетравленні згорає рівно така ж кількість калорій, яке в цьому селері і міститься. Крім низький вміст калорій селера багатий волокнами і водою, що викликають відчуття ситості. Це прекрасний природний діуретик.

Пекучий перець
Численні дослідження підтверджують, що компонент перцю капсаїцин прискорює метаболізм, а це призводить до втрати зайвої ваги. Дослідники з Університету Вайомінгу повідомляють, що

капсаїцин допомагає спалювати калорії за рахунок стимуляції організму до підвищення температури — цей процес називається термогенезом.

Зелений чай
У зеленого чаю безліч переваг для здоров’я, адже він насичений антиоксидантами, які борються з вільними радикалами. Крім того, даний напій містить амінокислоту L-теанин, яка сприяє виникненню відчуття спокою. Нещодавно дослідники встановили, що зелений чай допомагає втрачати зайву вагу за рахунок прискорення метаболізму. Вміщені в його складі потужні антиоксиданти катехіни впливають на зростання швидкості метаболізму. Вчені також вважають, що ці речовини частково зменшують обсяг жиру навколо живота.

Темний шоколад
На радість численних діетеров, дослідження показують, що вживання темного шоколаду в реальності сприяє втраті зайвої ваги, а не його збільшення. Це пояснюється впливом компонентів шоколаду на гормони стресу.

Коли рівень кортизолу в крові зростає, це сприяє виділенню цукру з підшкірного жиру, де він зберігається.

Вживання невеликих обсягів темного шоколаду підвищує рівень гормону гарного настрою серотоніну, що знижує стрес і підвищує настрій.